Semne că ai sindromul fiicei mai mari și că încă te afectează ca adult
Data publicării:
Potrivit psihologului Kate Esheleman PsyD, sindromul fiicei mai mari este un termen colocvial care „se referă la trăsăturile și experiențele copiilor primii născuți, și, în mod special, ale fiicelor.”

Femeile care sunt fiicele primelor născute își pot aminti că s-au simțit o mare responsabilitate față de frații mai mici, o presiune perfectionistă și dificultăți în a-și exprima nevoile.

Din păcate, acest sentiment poate afecta fiicele primelor născute până în perioada adulției, unde se confruntă cu anxietate și stres.

Citește și Trăsăturile unui adult care ÎNCĂ se străduiește să câștige aprobarea părinților lui

Ele pot simți în continuare nevoia de a prelua poverile celorlalți din cauza faptului că au fost „părințificate” de la o vârstă fragedă.

Dacă recunoști semnele că ai sindromul fiicei mai mari și că te afectează încă în calitate de adult, este posibil să ai obiceiuri sau comportamente care provin din copilăria ta.

Semne că ai sindromul fiicei mai mari și că încă te afectează ca adult

De la resentimente față de familie până la dificultăți în a te angaja în relații, aceste semne evidente sunt un indiciu că ceva nu este în regulă.

Te simți responsabilă pentru tot și pentru toți

Ai anxietate din cauza perfecționismului

Te epuizezi muncind prea mult

Nu știi cum să comunici corespunzător

Îți pasă prea mult dacă oamenii te plac sau nu

Resimți resentimente față de familie

Ai dificultăți în a te angaja în relații

Pui pe alții înaintea ta

Nu ai prieteni de aceeași vârstă

Nu te simți suficient de bună



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...



Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

3 semne care arată că părinții au țipat prea mult la tine în copilărie. Experți: „Provoacă micro-traume. Este copleșitor pentru un micuț să fie supus la așa ceva!” / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

3 semne care arată că părinții au țipat prea mult la tine în copilărie. Experți: „Provoacă micro-traume. Este copleșitor pentru un micuț să fie supus la așa ceva!”

pixel