Semnele care arată că al tău copil se simte iubit, potrivit unui expert
Data publicării:
Un psiholog dezvăluie rezultatele unui studiu științific care arată cum să faci copilul să se simtă iubit, chiar și în zilele în care există conflicte în familie.

Relațiile dintre părinți și copii nu sunt întotdeauna ușoare. Deși părinții încearcă să ofere un cadru stabil și dragoste copiilor lor, conflictele sunt inevitabile.

Profesorul de psihologie John C. Coffey notează în Psychology Today că: „copiii mici au conflicte legate de ce să mănânce, culoarea farfuriilor lor etc. Pe măsură ce copiii cresc, conflictele persistă, dar se schimbă (de exemplu, când trebuie să se culce sau cât timp pot petrece la ecran). Adesea, copiii sunt cei care declanșează în mod intenționat aceste conflicte. Deci, nu poți preveni toate conflictele și nici nu ar trebui să încerci să le previi pe toate.”

Citește și Acesta este motivul pentru care adolescenții nu își ascultă părinții, conform unui studiu: „E de natură neurologică!”

Dar cum trecem peste aceste multiple conflicte?

Specialistul subliniază că este necesar să se stabilească limite clare, să se țină de ele și să le repete ori de câte ori este necesar.

„Prevenirea comportamentului periculos este bun, chiar dacă asta ne enervează copiii”, reamintește el.

Când vine vorba de a face copilul să se simtă iubit, limitele nu mai sunt în centrul preocupărilor. Într-adevăr, copiii și adolescenții au nevoie de căldură și afecțiune din partea părinților lor.

Vezi și Copilul tău nu te ascultă? Iată doi pași pe care ar trebui să-i faci, potrivit expertului Daniela Candea

Sentimentul de iubire se bazează pe căldura părinților

Potrivit unui studiu recent, căldura părintească este cea care le permite copiilor să se simtă iubiți, chiar și în zilele cu conflicte.

„Am descoperit că conflictele nu contau în sentimentul iubirii adolescenților atâta timp cât părinții ofereau căldură în acea zi. Cu alte cuvinte, pentru părinții care erau calzi în zilele cu multe conflicte, adolescenții simțeau în esență aceeași cantitate de dragoste ca și în zilele fără conflicte sau cu foarte puține.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

pixel