Ce este Brain Rot și de ce „putrezirea creierului” amenință copiii: Experții Oxford explică
Într-un interviu acordat HT Lifestyle, Dr. Sandeep Sawant, consultant și șef al Departamentului de pediatrie de la Medicover Hospitals din Navi Mumbai, a spus:
"Temperaturile ridicate și căldura extremă pot provoca îmbolnăvirea copiilor. Aceasta poate invita la deshidratare, epuizare de căldură, crampe de căldură și accident vascular cerebral de căldură, care este o urgență medicală și poate deveni fatală pentru copil. Un accident vascular cerebral din cauza căldurii poate provoca leziuni permanente ale unor organe importante sau chiar moartea, dacă nu este tratat imediat. Este necesar ca părinții să aibă suficientă grijă de copiii lor."
El a sugerat câteva lucruri pe care trebuie să le faci și să nu le faci când vine vorba de copii:
- Copiii ar trebui să evite să iasă în aer liber între orele 12:00 și 16:00 și să petreacă timp acasă. Părinții pot juca jocuri de interior cu copiii, cum ar fi carambola, jocuri de societate precum șarpele și scara, șah și ludo, pot citi, asculta muzică și viziona filme educative.
- Încurajați copilul să bea suficientă apă pentru a evita deshidratarea. În zilele călduroase, sugarilor care primesc lapte matern li se poate da lapte matern suplimentar, dar nu trebuie să li se dea apă, mai ales în primele 6 luni. Bebelușilor care primesc lapte praf li se poate da și lapte praf suplimentar în biberon.
- Motivați copilul să rămână activ acasă, deoarece vara poate duce la letargie și oboseală.
- Încercați să blocați soarele acasă în timpul zilei prin închiderea perdelelor și jaluzelelor. Deschideți fereastra atunci când vremea de afară este răcoroasă.
- Optați pentru haine -colorate, largi, confecționate din țesături naturale, cum ar fi bumbacul și inul, pentru copilul dumneavoastră.
- Nu vă lăsați copiii sau animalele de companie în mașini atunci când vremea este caldă afară.
- Consultați medicul în cazul în care copilul are dureri de cap, diaree, respirație mai rapidă, greață, vărsături și leșinuri. Aveți grijă ca copilul să fie în siguranță atunci când afară este un climat cald.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Fiecare copil are talente...
Copiii hiperactivi, cei care...
Sunshine Guilt (sau „vinovăția soarelui”) este un...
Educarea este o artă, o...
Pot copiii să se implice în...