Sondaj: Tinerii sunt din ce în ce mai nefericiți
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stil de viata
Raportul Good Childhood arată că foarte mulți tineri sunt nefericiți cu viața lor. 

11% dintre copiii și tinerii care au completat sondajul nostru în 2024 aveau o bunăstare scăzută. Și, în mod șocant, în 2022, tinerii de 15 ani din Regatul Unit aveau cea mai scăzută satisfacție medie în viață din Europa.

Guvernul trebuie să acționeze acum și să stabilească o cale către o copilărie bună pentru toți.  

Principalele constatări din sondajul anual pe familii 2024 

Citește și Adolescenții toxicomani. Radu Leca: „Aceștia reprezintă o structură concretă de suflete pierdute”

În 2024, tinerii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani erau, în medie, cei mai mulțumiți de familia lor (din cele 10 aspecte ale vieții despre care se întreabă în Indexul copilăriei bune).

Mai mulți copii și tineri (14,3 %) au fost nemulțumiți de școală decât de celelalte nouă aspecte ale vieții despre care au fost întrebați (adică au obținut un scor sub punctul mediu la măsurarea fericirii față de școală).

Mai mulți copii și tineri s-au declarat îngrijorați de creșterea prețurilor, în comparație cu celelalte opt probleme sociale despre care au fost întrebați.

Doi din cinci (41%) copii și tineri erau „foarte” sau „destul” îngrijorați de această problemă, potrivit Childrenssociety.

23% dintre părinți și îngrijitori au declarat că le-a fost „destul de” sau „foarte” dificil să se descurce din punct de vedere financiar în perioada ianuarie - martie 2024, ceea ce indică faptul că gospodăriile lor se aflau în dificultate financiară.

Unul din șase (17 %) copii și tineri care trăiesc în gospodării cu dificultăți financiare aveau un nivel scăzut de satisfacție în viață.

În cazul copiilor și tinerilor care trăiesc în gospodării care nu se confruntă cu dificultăți financiare, acest procent este puțin sub unul din zece (9 %).

Tinerii sunt îngrijorați din cauza creșterii prețurilor

Sursa foto: freepik.com@goodn8

Mai mulți copii și tineri s-au declarat îngrijorați de creșterea prețurilor - doi din cinci (41%) copii și tineri erau „foarte” sau „destul de” îngrijorați de această problemă. 

Având în vedere preocupările actuale cu privire la dificultățile economice cu care se confruntă multe familii din Regatul Unit, în sondajul din acest an au fost incluse întrebări suplimentare pentru părinți și îngrijitori, precum și pentru copii și tineri, cu privire la situația financiară a familiilor și la impactul acesteia asupra copiilor și tinerilor care completează sondajul. 

Părinții și îngrijitorii au fost întrebați dacă, în ultimele 12 luni, au avut dificultăți în a-și permite o listă de opt articole și experiențe pentru copilul lor care participă la sondaj.

Peste jumătate (53%) au raportat că au avut dificultăți în a-și permite o vacanță departe de casă, iar peste doi din cinci au raportat că au avut dificultăți în a-și permite activități în afara școlii (43%) și sărbători la ocazii speciale (41%).  

Este de înțeles că o proporție mai mare de părinți și îngrijitori ale căror gospodării au fost identificate ca fiind în dificultate financiară (între ianuarie și martie 2024) au avut dificultăți în a-și permite toate cele opt elemente. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare

Cele mai frumoase nume de fete care înseamnă „pur”

Alegerea numelui pentru o fetiță este un moment plin de...

Tot mai mulți părinți aleg acest prenume pentru fetițele lor

În alegerea numelui pentru un copil, mulți părinți...

Tradiții și legende de Sânziene

Pe 24 iunie, calendarul românesc marchează o zi cu dublă semnificație, una...



Cele mai noi articole

Top citite

Mai mulți elevi în clasă! Guvernul Bolojan pregătește schimbări importante în Educație: Crește și norma didactică cu 10%

„Am ajuns să fim bone, nu dascăli!” După 24 de ani în învățământ, o profesoară demisionează: „Noua generație de părinți a distrus orice urmă de respect pentru educație”

„Și profesorii au drepturi și trebuie să facă meditații!” Mesajul clar al ministrului Daniel David. Cere patru condiții

„Crește norma didactică cu 2 ore!” Premierul Ilie Bolojan, anunț pentru profesori: „Statul va face niște economii care vor fi redirecționate tot către zona de educație”

pixel