Sondaj: Tinerii sunt din ce în ce mai nefericiți
Data publicării:
Raportul Good Childhood arată că foarte mulți tineri sunt nefericiți cu viața lor. 

11% dintre copiii și tinerii care au completat sondajul nostru în 2024 aveau o bunăstare scăzută. Și, în mod șocant, în 2022, tinerii de 15 ani din Regatul Unit aveau cea mai scăzută satisfacție medie în viață din Europa.

Guvernul trebuie să acționeze acum și să stabilească o cale către o copilărie bună pentru toți.  

Principalele constatări din sondajul anual pe familii 2024 

Citește și Adolescenții toxicomani. Radu Leca: „Aceștia reprezintă o structură concretă de suflete pierdute”

În 2024, tinerii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani erau, în medie, cei mai mulțumiți de familia lor (din cele 10 aspecte ale vieții despre care se întreabă în Indexul copilăriei bune).

Mai mulți copii și tineri (14,3 %) au fost nemulțumiți de școală decât de celelalte nouă aspecte ale vieții despre care au fost întrebați (adică au obținut un scor sub punctul mediu la măsurarea fericirii față de școală).

Mai mulți copii și tineri s-au declarat îngrijorați de creșterea prețurilor, în comparație cu celelalte opt probleme sociale despre care au fost întrebați.

Doi din cinci (41%) copii și tineri erau „foarte” sau „destul” îngrijorați de această problemă, potrivit Childrenssociety.

23% dintre părinți și îngrijitori au declarat că le-a fost „destul de” sau „foarte” dificil să se descurce din punct de vedere financiar în perioada ianuarie - martie 2024, ceea ce indică faptul că gospodăriile lor se aflau în dificultate financiară.

Unul din șase (17 %) copii și tineri care trăiesc în gospodării cu dificultăți financiare aveau un nivel scăzut de satisfacție în viață.

În cazul copiilor și tinerilor care trăiesc în gospodării care nu se confruntă cu dificultăți financiare, acest procent este puțin sub unul din zece (9 %).

Tinerii sunt îngrijorați din cauza creșterii prețurilor

Sursa foto: freepik.com@goodn8

Mai mulți copii și tineri s-au declarat îngrijorați de creșterea prețurilor - doi din cinci (41%) copii și tineri erau „foarte” sau „destul de” îngrijorați de această problemă. 

Având în vedere preocupările actuale cu privire la dificultățile economice cu care se confruntă multe familii din Regatul Unit, în sondajul din acest an au fost incluse întrebări suplimentare pentru părinți și îngrijitori, precum și pentru copii și tineri, cu privire la situația financiară a familiilor și la impactul acesteia asupra copiilor și tinerilor care completează sondajul. 

Părinții și îngrijitorii au fost întrebați dacă, în ultimele 12 luni, au avut dificultăți în a-și permite o listă de opt articole și experiențe pentru copilul lor care participă la sondaj.

Peste jumătate (53%) au raportat că au avut dificultăți în a-și permite o vacanță departe de casă, iar peste doi din cinci au raportat că au avut dificultăți în a-și permite activități în afara școlii (43%) și sărbători la ocazii speciale (41%).  

Este de înțeles că o proporție mai mare de părinți și îngrijitori ale căror gospodării au fost identificate ca fiind în dificultate financiară (între ianuarie și martie 2024) au avut dificultăți în a-și permite toate cele opt elemente. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stil de viata

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel