Sprijin pentru sarcina: Cum le poate ajuta internetul pe proaspete mămici
Data publicării:
Sarcina este unul dintre cele mai importante momente din viața noastră, a femeilor, dar, din păcate, poate fi uneori și deosebit de stresantă și confuză. Plin de îndoieli și temeri, fără cineva care să ne susțină și să ne mângâie, uneori poate fi cu adevărat dificil să înfrunți această perioadă minunată, dar înfricoșătoare. 

Din fericire, internetul se dovedește astăzi a fi o resursă excelentă pentru proaspătele mame însărcinate, capabile să afle răspunsuri la întrebări importante și mai presus de toate să ofere sprijin emoțional, datorită comunităților, blogurilor sau rețelelor sociale. 

Comunitățile să discute și să se sprijine reciproc

Din momentul în care proaspetele mămici descoperă testul pozitiv, vor trece printr-o perioadă de mari schimbări în următoarele nouă luni. Poate fi dificil să te descurci singură și uneori nici măcar sprijinul partenerului tău nu este suficient, deoarece acesta nu este în totalitate capabil să înțeleagă cum ne simțim. 

Din acest motiv, internetul se dovedește a fi de mare ajutor, oferind posibilitatea creării de comunități în care proaspetele mămici să se poată întâlni, să se cunoască și să discute. Acest lucru va fi de mare ajutor atât pentru a clarifica unele îndoieli, dar mai ales pentru a vă simți aproape și mai puțin singur. 

Sunt multe informații online, multe disponibile pe forumuri unde este posibil să se creeze subiecte de discuții pe teme specifice, sau profitând de rețelele de socializare. Facebook, cu capacitatea de a crea grupuri, este printre cele mai utilizate, de exemplu.

Aceste comunități sunt o resursă excelentă pentru mamele care caută sprijin emoțional, ajutor în rezolvarea problemelor de sănătate, sfaturi privind nutriția și pregătirea pentru naștere. În plus, datorită acestei apropieri extreme și conexiunii reciproce, ele sunt, de asemenea, locuri perfecte pentru a-ți face noi prieteni. 

Instrumente și aplicații de monitorizare

Internetul este o resursă prețioasă pentru femeile însărcinate nu doar pentru că le permite să se cunoască și să se întâlnească, creând grupuri mari de sprijin, ci și pentru că oferă numeroase instrumente sau aplicații de păstrat pe telefonul mobil și care pot fi deosebit de utile. 

Unele, de exemplu, vă permit să monitorizați întreaga gestație zi de zi, astfel încât să țineți sub control orice probleme, evoluția sarcinii, etc...

Pe unele aplicații este, de asemenea, posibil să țineți un registru în care poți înregistra toate datele referitoare la dezvoltarea bebelușului, astfel încât să aveți un progres perfect al creșterii lui și cum evoluează sarcina. 

În sfârșit, multe aplicații sunt extrem de utile pentru a obține răspunsuri rapide la întrebările frecvente, îndoieli, pentru a ști cum se va schimba corpul nostru în săptămânile următoare, având astfel previzualizări. 

Caută sfaturi online

Dintre toate posibilitățile pe care internetul le oferă proaspetelor mămici, primul loc este cu siguranță acela de a avea o sursă inepuizabilă de informații. După cum am menționat, corpul nostru se schimbă foarte mult și din acest motiv există atât de multe întrebări care pot ieși la suprafață în orice moment. 

Evident, posibilitatea de a te referi la internet pentru a găsi imediat răspunsuri nu trebuie în niciun fel să înlocuiască opinia medicului ginecolog, dar poate da un anumit grad de seninătate, mai ales pentru îndoieli imediate foarte mici. 

Căutarea de sfaturi sau informații online trebuie, de asemenea, făcută cu puțină atenție asupra surselor. Nu credem tot ce citim online, dar haideți să verificăm întotdeauna dacă site-ul de la care citim sfaturi este de încredere și competent. 

Este bine să avem mereu în vedere că sănătatea noastră și a copilului nostru nu trebuie tratate niciodată cu superficialitate. 

Iată o listă de grupuri de sprijin create special pentru viitoarele și actualele  mămici:

Mămici, bebei și graviduțe

Graviduțe și viitoare mămici

Bebeluși, mămici și graviduțe

Sfaturi mame, graviduțe și soții

Concluzii

Internetul poate fi un aliat excelent pentru proaspete mămici în timpul sarcinii, oferind suport emoțional, instrumente de monitorizare și posibilitatea de a găsi comunități cu care să discute și să le ofere sprijin. 

Într-o perioadă de mari schimbări ca aceasta, de fapt, este important să reducem stresul la minimum, având ajutor și sprijin prin orice mijloace și din partea multor persoane, în special a celor care se confruntă cu aceeași condiție ca și noi. 

Tocmai din acest ultim motiv, internetul este de mare ajutor, oferindu-ne ușurarea de a putea întâlni alte femei care trăiesc aceleași experiențe ca și noi, astfel încât să nu ne simțim niciodată singure. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: gravide  grup de sprijin  informatii  internet  sarcina 

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel