Stimă de sine scăzută sau ridicată? Cum pot părinții să-și dea seama? Alexandra Stoica: „Semnele le vezi foarte mult în atitudinea copiilor!” / VIDEO
Data publicării:
Părinții se găsesc adesea întrebându-se: oare micuțul meu are o stimă de sine sănătoasă sau își subestimează constant valoarea și abilitățile?

Alexandra Stoica, consilier specialist parenting, a vorbit la Părinți Prezenți, o emisiune realizată de redactorul-șef PărințișiPitici.ro, Loredana Iriciuc, despre semnele unei stime de sine ridicată sau scăzută la copii. 

Potrivit expertei, experiența sa ca educatoare a adus la lumină comportamente remarcabile la copii din grădiniță cu o stimă de sine ridicată, iar acești copii nu se temeau să-și facă cunoscută prezența și opinia.   

„Acum îmi amintesc doi copii de la grădiniță când eram educatoare și vedeam că au curajul să spună `nu, nu-mi place acest comportament de la tine`. Au curajul să plângă fără să le fie teamă că va veni cineva să le spună nu mai plânge. Au curajul să-și manifeste trăirile. Au curajul să ridice mâna, au curajul să să răspundă, chiar dacă n-au ridicat mâna.

Sunt foarte dezinvolți, îi vezi foarte mult prin atitudinea lor, că au încredere în ei”, a spus Alexandra Stoica. 

Citește și Stima de sine a copilului. Alexandra Stoica: „Părinții o sabotează în momentele în care spun ASTA!” / VIDEO

Semnele unei stime de sine scăzută la copii

SURSA FOTO: freepik.com @user11877524

Alexandra Stoica a făcut o observație despre manifestările fizice ale stimei de sine scăzute, subliniind că acestea pot fi ușor identificate în postura și atitudinea corporală.

„Se vede și în postura corporală, poziția ghiocelului. Pentru că trăiești foarte mult în rușine, în frică, în vinovăție. Când ai acest peisaj preponderent în copilărie și umerii sunt mai lăsați”, a punctat consilierul specialist parenting.

Pentru a contracara aceste manifestări ale stimei de sine scăzute, Stoica a subliniat importanța educației asupra posturii corporale și a încrederii în sine.

„De aceea chiar îi învățam pe copii cum să meargă, să mai tragă puțin de umeri și să meargă drept. Pentru că e important! Imaginează-ți că nu vezi niciun om pe stradă cu stimă de sine scăzută, anxios, care care merge cu capul înainte și drept”, a mai spus experta. 

Urmăriți emisiunea integral: 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel