Stimularea gândirii: Ghicitori psihologice pentru copii și adolescenți
Data publicării:
Cauți ghicitori psihologice pentru copii și adolescenți care să stimuleze gândirea și intuiția? Vă oferim unele dintre cele mai amuzante.

Iată câteva ghicitori „psihologice” care stimulează gândirea laterală, iar la sfârșitul articolului vă oferim și soluțiile lor. 

1. Accidentul de la munte

În timpul unei excursii la munte, un tată și copilul său se pierd din cauza ceții dese, incapabili să-și găsească drumul înapoi. Sosește noaptea, odată cu frigul și ploaia și cei doi alunecă de-a lungul crestei. După ore,  vine și ajutorul, dar, din păcate, tatăl moare, iar copilul este dus imediat la spital. Fiul are nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. Chirurgul ajunge în sala de operație și se face alb la față. Chirurgul, dezorientat, se uită la băiat și spune: „Nu pot să-l operez: e fiul meu!”.

Întrebare: Cum este posibil acest lucru?

2. Un oraș negru

Într-un oraș negru, un bărbat de culoare, îmbrăcat în negru, cu o mască neagră pe față, este beat și se clătina chiar pe o curbă a unui drum asfaltat negru. Nu este nimeni altcineva, strada este goală, cerul este dens de nori.

De asemenea, ușile și ferestrele sunt închise și nu există lumini. Deodată sosește o mașină neagră, cu roțile negre și farurile stinse, cu viteză maximă pe drumul asfaltat. Șoferul reușește, în ultimul moment, să evite să-l lovească pe negru.

Întrebare: Cum de a putut  șoferul să îl vadă pe negru?

3. În Paradis 

Un arheolog moare și merge în Rai. Odată ajuns acolo, observă mediul înconjurător și observă că toată lumea are în jur de douăzeci de ani și are doar frunze de smochin pe ei. Toți cei care sunt acolo se țin de mână în perechi. Arheologul caută în jurul lui orice chip cunoscut, dar nu vede pe nimeni. Încearcă să înțeleagă dacă sufletul lui pereche este acolo, dar nu vede nimic. Deodată vede un cuplu, îi recunoaște și spune: „Aceia sunt Adam și Eva!”. Întrebare: Cum a dedus asta? 

4. Căderea

Un bărbat cade dintr-o clădire cu opt etaje. Nu are puteri magice și nu are instrumente sau modalități de a amortiza impactul căderii. În ciuda acestui fapt, nu a fost rănit și a început imediat să meargă din nou normal. Cum a fost posibil acest lucru?

5. Liftul

În interiorul liftului unei clădiri există un semn pe care este scris: „utilizarea liftului este interzisă minorilor neînsoțiți sub 12 ani”. Într-o zi se întâmplă ca doi copii de cinci ani să folosească liftul, dar totuși reușesc să nu încalce interdicția. Cum au făcut-o?

SOLUȚII

Ghicitoare Soluția 1: Chirurgul este mama băiatului. 

Soluția ghicitoare 2 : Era ziua.

Soluția ghicitoare 3 : Adam și Eva sunt mai bătrâni decât ceilalți.

Soluția ghicitoare 4 : Clădirea are opt etaje, dar bărbatul a sărit de la parter.

Soluția ghicitoarei 5 : Pe panou nu scrie că copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de o persoană de peste 12 ani, ci doar că trebuie să fie însoțiți. Și fiecare dintre cei doi copii îl însoțește pe celălalt.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cum să protejezi copiii de țânțari în mod natural

În timpul sezonului de vară, există multe insecte care...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”

pixel