Meditațiile | Cât costă succesul școlar și la ce preț emoțional? Ana-Maria Zamfir, la Părinți Prezenți / VIDEO
„Ce se face la nivelul Colegiului I.L Caragiale pentru calitate”, a fost întrebarea adresată de Sorin Ivan, moderatorul emisiunii de la DC Edu.
Astfel, Andreia Bodea a precizat că un demers pentru a îmbunătăți calitatea este organizarea unor întâlniri între elevi și oameni mari din diverse domenii.
Sursa foto: freepik.com@kvladimirv
Ba mai mult, la aceste întâlniri participă și fosști studenți care au studiat, de exemplu, în străinătate și au decis să se întoarcă în România sau nu. Concret, elevii au posibilitatea de a se întâlni și vorbi cu posibile modele de reușită.
„Este foarte greu. Faptul că ai mei colegi, într-un număr important, urmează tot felul de cursuri, unele online, altele în format fizic, citesc, se pun la punct cu tot felul de lucruri, au tot ceea ce poate avea o școală în secolul XXI: table smart etc.
Asta este ceea ce a putut școala să le pună la dispoziție și mă bucur ca s-a întâmplat asta, să arate ca o școală din punctul lul de vedere al dotărilor ca o școală din secolul xxi, încercăm pe cât se poate, în schimburi de elevi, de interacțiune, le evităm foarte mult, au din ce în ce mai des întâlniri cu oameni, cu adulți din diverse zone de activitate: Sociologie, economie, medicină, it.
Oameni care trăiesc alături de ei și care au reușit, nu neapărat în zona de bani, cat în zona de valoare. Să vadă ca se poate, foști studenți care au studiat în străinătate, unii s-au întors de tot, alții sunt în vizite, și vin la școală”, a explicat profesor Andreia Bodea.
Ea spune că unii profesori nu au timp efectiv pentru a merge la diverse cursuri și astfel să se actualizeze.
„Nu există în măsura în care ar trebui să fie, fără doar și poate. Există și o anumită rezistență, lentoare, este o problemă și de timp. Unii nu mai au timp pentru a se înscrie la cursuri în așa fel încât să ținem cu toții pasul.
Lumea evoluează. A ne lamenta nu o să rezolve nimic. Nu ne prea ajută planurile cadru, avem îngrădirile noastre”, a precizat profesor Andreia Bodea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...