Dovedit științific: Această activitate, de doar 15 minute pe zi, îmbunătățește funcțiile cognitive la copii! Cercetători: „Crește memoria și raționamentul”
O echipă de cercetători de la Del Monte Institute for Neuroscience, parte a University of Rochester Medical Center (URMC), a analizat mii de teste cognitive realizate de copii de nouă și zece ani ale căror mame au declarat că i-au alăptat, comparând aceste rezultate cu cele ale copiilor care nu au fost alăptați.
Citește și Fraze magice de spus copiilor înainte de a-i pune la culcare
"Rezultatele noastre sugerează că orice perioadă de alăptare are un efect pozitiv asupra dezvoltării cognitive, chiar și după doar câteva luni." a explicat Daniel Adan Lopez, candidat la doctorat în cadrul programului de Epidemiologie și autor principal al studiului, care a fost publicat recent în revista Frontiers in Public Health, potrivit Newsmedical.
Hayley Martin, doctorandă în anul patru în cadrul Medical Scientist Training Program și coautoare a studiului, își concentrează cercetările asupra alăptării.
SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh
"Există deja o mulțime de dovezi care arată beneficiile alăptării pentru mamă și copil. Rezultatele acestui studiu sunt importante pentru familii, mai ales în perioada premergătoare și imediat după naștere, când se iau deciziile legate de alăptare.
Acestea ar putea încuraja obiective de alăptare de un an sau mai mult. De asemenea, subliniază importanța continuării eforturilor pentru a asigura accesul echitabil la suport pentru alăptare, educație prenatală și pentru a elimina barierele structurale care împiedică alăptarea."
Cercetătorii au analizat datele a peste 9.000 de copii de nouă și zece ani din cadrul studiului Adolescent Brain Cognitive Development (ABCD).
S-au observat diferențe în scorurile testelor cognitive ale copiilor alăptați și celor care nu au fost alăptați, iar rezultatele sugerează că un interval mai lung de alăptare este asociat cu scoruri mai mari.
Studiile anterioare au concluzionat că alăptarea nu influențează funcțiile executive sau memoria, iar cercetările din acest studiu au confirmat aceleași rezultate.
"Aceste descoperiri susțin cercetările deja realizate privind lactația și alăptarea, precum și efectele acestora asupra sănătății copilului," a declarat Ed Freedman, Ph.D., investigator principal al studiului ABCD din Rochester și autor principal al cercetării.
"Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără Studiul ABCD și setul vast de date pe care acesta le pune la dispoziție."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.