Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
S-a vorbit despre studiu versus adicția digitală. Mai exact, cum putem integra aceste două necesități: de a studia și de a citi cu utilizarea tehnologiei nu doar pentru scopuri de relaxare, ci și ca instrument de studiu.
„Nu poți sparge aceste două lucruri: lectură și digital. Le putem uni, tocmai aici constă tactul pedagogic, astfel încât să îmbinăm aceste lucruri atât de frumos, fără să fie trasă o barieră clară: nu ai voie cu telefon.
Ai voie dacă știi cât și cum să-l folosești. Cred că aici contează foarte mult și familia copilului pentru că nu totul trebuie să vină doar dinspre școală, cu acele impuneri, ci familia ar trebui să îndrume astfel încât elevul să înțeleagă cât are voie și ce are voie de făcut cu telefonul la școală.
Competența digitală este una transversală. Și atunci apare în toate domeniile. Fiecare profesor am putea să vorbim despre această securitate pe internet”, a explicat prof dr. Luiza Nicoleta Moraru, Director Adjunct la Școala Gimnazială Nr. 45 „Titu Maiorescu”, din București.
„La noi consiliul elevilor a preluat mult din aceste sarcini pe care noi le-am transmis legate de adicție.
Exact cum este și acea comisie anti-violență sau atunci când sunt anumite fapte lucrurile sunt preluate și de consiliul elevilor și atunci se armonizează într-un fel”, a spus Maria Dan, Director la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, din București, și ea invitată în cadrul emisiunii de la DC Edu.
Noul an școlar a debutat cu noi schimbări. Una dintre schimbări vizează telefonul mobil care este deținut de majoritatea elevilor. Telefoanele vor fi interzise orele de curs, cu excepția situațiilor în care profesorii consideră necesară utilizarea lor.
În noul Statut al Elevului, la Articolul 15, este prevăzut că elevii nu au voie să folosească telefonele mobile sau orice alt dispozitiv electronic în timpul orelor.
Elevilor li se pot confisca telefoanele, dacă aceștia le folosesc în timpul orelor fără acordul profesorului.
„(Elevilor le este interzis) să utilizeze telefoanele mobile sau orice alt echipament de comunicații electronice în timpul desfășurării orelor de curs, inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ, cu acordul cadrului didactic, în timpul pauzelor sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ”, se arată în statut.
Telefoanele elevilor „trebuie ținute, pe parcursul orelor, într-un spațiu sigur, care să fie amenajat în sala de clasă și la care să aibă acces dirigintele sau directorul școlii”.
„Nerespectarea acestor prevederi poate duce la preluarea echipamentului de către personalul didactic/didactic auxiliar al unității de învățământ în vederea restituirii lui la finalizarea orelor de curs din ziua respectivă, în mod obligatoriu, către părinți/reprezentanți legali ai beneficiarilor primari minori sau către elevi, după caz, conform regulamentului intern al unității de învățământ.
Prevederile nu se aplică echipamentelor pe care elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) sunt autorizați să le folosească”, se mai menționează în Statutul Elevului.
Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Utilizarea TikTok-ului este...