Subiectele de la Evaluarea Națională de clasa a II-a: „Câți pereți vor fi acoperiți cu 24 de desene din Deșert, știind că pe fiecare perete încap câte 6 desene?”
Data publicării:
Elevii de clasa a II-a din toată țara au susținut joi, 15 mai 2025, proba la Matematică și Explorarea Mediului, în cadrul Evaluării Naționale.

Printre cerințele primite s-a numărat și următoarea problemă: „Câți pereți vor fi acoperiți cu 24 de desene din Deșert, știind că pe fiecare perete încap câte 6 desene?” 

Citește și Ce ar trebui să audă un copil de la dascălii lui atunci când trăiește o emoție intensă? Alexandra Șerb: „Nu vorbesc doar din cărți, chiar se poate!” / VIDEO

 

 

SURSA FOTO: [email protected]

Comparativ cu anii anteriori, testarea nu a mai fost împărțită în două variante de subiecte. Elevii au avut la dispoziție 45 de minute pentru rezolvarea cerințelor, cu 15 minute mai mult față de timpul alocat în anii trecuți. Această modificare a fost implementată pentru a oferi elevilor mai mult timp pentru gândire și rezolvare, potrivit Edupedu.ro.

Începând cu acest an școlar, rezultatele elevilor la evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt exprimate sub formă de punctaje, în loc de coduri.

La solicitarea scrisă a elevului, punctajele obținute pot fi echivalate în calificative sau note și pot fi trecute în catalog. Această schimbare are scopul de a oferi o imagine mai clară asupra nivelului de competențe al fiecărui elev.

Evaluarea Națională de la clasa a II-a continuă vineri, 16 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale.

Ce urmează după evaluările de la clasa a II-a

Evaluările continuă pentru clasele a IV-a și a VI-a până la finalul lunii mai. Toate testele sunt elaborate de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), cu scopul de a oferi un tablou de ansamblu asupra progresului elevilor din învățământul primar și gimnazial.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Țările în care profesorii au cele mai mari salarii. Sume uriașe, beneficii generoase și condiții care fac diferența: „Investiția în educație începe cu respectul față de dascăli”

Vârsta la care copiii își epuizează cel mai mult părinții, potrivit unui studiu: „NU, nu sunt primii ani și nici adolescența!”

7 semne care arată că un copil va reuși în viață, indiferent de notele de la școală! Ce contează, de fapt, cu adevărat, conform cercetătorilor

Cea mai dureroasă greșeală pe care o fac părinții, dezvăluită de o profesoară cu 40 de ani de experiență: „Mulți uită un lucru foarte important!”

pixel