Daniel David: „Mă supără și mă jignește ideea că oamenii din educație pot fi manipulați”
Ministrul Educației, Daniel...
Printre cerințele primite s-a numărat și următoarea problemă: „Câți pereți vor fi acoperiți cu 24 de desene din Deșert, știind că pe fiecare perete încap câte 6 desene?”
SURSA FOTO: [email protected]
Comparativ cu anii anteriori, testarea nu a mai fost împărțită în două variante de subiecte. Elevii au avut la dispoziție 45 de minute pentru rezolvarea cerințelor, cu 15 minute mai mult față de timpul alocat în anii trecuți. Această modificare a fost implementată pentru a oferi elevilor mai mult timp pentru gândire și rezolvare, potrivit Edupedu.ro.
Începând cu acest an școlar, rezultatele elevilor la evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt exprimate sub formă de punctaje, în loc de coduri.
La solicitarea scrisă a elevului, punctajele obținute pot fi echivalate în calificative sau note și pot fi trecute în catalog. Această schimbare are scopul de a oferi o imagine mai clară asupra nivelului de competențe al fiecărui elev.
Evaluarea Națională de la clasa a II-a continuă vineri, 16 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale.
Evaluările continuă pentru clasele a IV-a și a VI-a până la finalul lunii mai. Toate testele sunt elaborate de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), cu scopul de a oferi un tablou de ansamblu asupra progresului elevilor din învățământul primar și gimnazial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Ministrul Educației, Daniel...
Ministrul Educației, Daniel...