Subiectele la Limba Română, Evaluarea Națională 2025, au venit sub formă de broșură de 10 pagini / FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Adolescenti
Prima probă de foc pentru elevii de clasa a VIII-a a venit cu două texte-suport din autori consacrați: Radu Tudoran, cu fragmentul din „Toate pânzele sus!” , și Emil Racoviță, cu un pasaj din „Spre Polul Sud” . Pornind de la aceste texte, elevii au avut de răspuns la o serie de întrebări de înțelegere, vocabular și analiză literară.

Pentru subiectul al II-lea, elevii au fost provocați să își pună creativitatea la treabă. Li s-a cerut să redacteze o compunere de cel puțin 150 de cuvinte, în care să povestească o întâmplare trăită într-o excursie.

O temă accesibilă, care le-a oferit ocazia să valorifice propriile experiențe și amintiri plăcute din vacanțe.

Proba a început la 9:00 și a durat două ore

Broșurile de examen au fost distribuite în sălile de clasă puțin după ora 9:00, iar timpul alocat pentru rezolvare a fost de două ore.

Elevii cu cerințe educaționale speciale au beneficiat, conform regulamentului, de o oră suplimentară, putând preda lucrările până la ora 12:00.

Rezultatele, în așteptarea baremelor de corectare

Ministerul Educației a anunțat că baremele de evaluare și notare pentru această probă vor fi făcute publice la ora

15:00, pe site-ul instituției.

Acestea vor oferi transparență și vor permite elevilor și profesorilor să își facă o idee clară asupra modului de punctare.

Peste 159.000 de elevi înscriși. Însă, cu 14.000 mai puțini decât la simulare

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației și Cercetării, la Evaluarea Națională 2025 s-au înscris peste 159.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

„Sunt cu 14.000 mai puțini decât erau înscriși în clasa a VIII-a în urmă cu 3 luni, la simularea de examen”, a precizat Ministerul.

SURSA FOTO SUBIECTE: captură Știrile PRO TV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Metoda care i-a făcut pe elevii mei să se poarte exemplar!” O învățătoare povestește cum i-a disciplinat pe copii: „Recomand tehnica în orice clasă!”

Adolescent, rănit grav la Beach Please, după ce a fost împins să sară de pe scenă de artistul său preferat. Selly a reacționat și a anunțat reguli noi stricte / VIDEO

„Au devenit adevărați războinici: urlă, înjură, insultă!” Specialista Claudia Puiu-Barraud cere oprirea urii din învățământ: „Un profesor trebuie să rămână profesor. Fără violență!”

Ministrul Educației, despre primarii care nu decontează naveta profesorilor: „Nu e o chestie de dacă vrei sau nu, e o chestie de legalitate”

pixel