Hack-ul simplu de parenting folosit chiar și de mamele copleșite pentru „a-și împuternici cu adevărat copiii”
Potrivit unui studiu din revista Pediatric, există o corelație directă între târât și succesul școlar al copiilor. Totul tine de coordonare. Pentru a se târâi, un copil trebuie să avanseze cu brațul drept și piciorul stâng și apoi să treacă mai departe pentru a coordona brațul stâng și piciorul drept.
Acest pas este fundamental pentru stimularea creierului și pentru dobândirea primelor abilități, mai întâi motrice și apoi cognitive. Transmițând impulsurile potrivite, copilul va învăța să-și folosească corpul cu un scop foarte specific: să apuce de exemplu obiecte și, în consecință, să-și rafineze abilitățile de a coordona mâinile.
Același model folosit pentru târât va fi apoi folosit în viitor pentru a îndeplini sarcini mai dificile. Potrivit unor specialiști, în realitate, este suficient ca copilul să învețe să meargă și să coordoneze bine mișcarea.
Experții și profesioniștii susțin, de asemenea, că târâtul este o acțiune care, la nou-născuți, aduce beneficii extreme dezvoltării corecte a vederii. Acest lucru încurajează, de fapt, ochii să lucreze împreună pentru a asigura o vedere completă și promovează vederea bifocală: copilul va învăța să se concentreze asupra obiectelor apropiate și îndepărtate.
Târâtul pare să îmbunătățească și propriocepția copilului, deoarece, făcându-l autonom în mișcare, îi permite să cartografieze fizic și psihic terenul din jurul său, dându-i o idee despre spațiul care îl înconjoară.
Creșterea conștientizării de sine va avea ca rezultat, de asemenea, abilități mai mari de rezolvare a problemelor și de coordonare, care se vor dezvolta pornind de la nevoia de a ajunge la obiecte din spațiu evitând sau depășind obstacolele.
- Autonomia în mișcare
- Viteză mai mare în deplasare
- Autonomia motorie, care este însoțită de o dezvoltare semnificativă a autonomiei emoționale
- Încrederea în sine
- Întărește vederea
- Îmbunătățește echilibrul
- Îmbunătățiți coordonarea
- Întărește și tonifică mușchii
- Îmbunătățește postura
- Pregătește nou-născutul pentru următoarele etape de creștere și dezvoltare
După cum am menționat deja, dar așa cum pare important de reținut, fiecare copil își urmează propriul ritm individual în etapele dezvoltării motorii. Sunt cei care încep să se târască devreme, între 7 și 9 luni, cei mai târziu, între 12 și 13 luni. Dar sunt și cei care nu se vor târâ niciodată.
Atenție, nu intrați în panică! Bebelușii care nu se târăsc găsesc alte modalități de a se deplasa. Căi alternative care încă reușesc să dezvolte mușchii și activitatea neurologică. Stau, se târăsc... pe scurt, sunt unii care se târăsc doar câteva zile și apoi încep să se târască imediat.
Dacă ești îngrijorat pentru că bebelușul tău nu dă semne că vrea să înceapă să se târască sau să se ridice în picioare, apelează întotdeauna la un medic pediatru profesionist.
Amintiți-vă că la a douăsprezecea lună de viață, 10% dintre copii încă nu o pot face. Dacă aceasta reprezintă într-adevăr o problemă, medicul pediatru va trebui să o observe în timpul controalelor.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cum păstrează părinții relații...
Potrivit unui sondaj, unul din...
Cum păstrează părinții relații...