Teme obligatorii în „Săptămâna altfel” din anul școlar viitor. Care sunt acestea, potrivit ministrului Daniel David
Data publicării:
Ministrul Educației a transmis, joi seară, care sunt cele două teme care vor fi obligatorii în „Săptămâna altfel” din anul școlar viitor.

Este vorba despre consumul de droguri şi alte substanţe interzise şi altă temă va fi cu privire la violenţă.

Citește și Cum îi pregătim pe copii pentru cea mai grea ruptură din viața lor școlară? Prof. Claudia Chiru: „În gimnaziu se deschide o prăpastie foarte mare” / VIDEO

SURSA FOTO: Freepik.com@gpointstudio

„Am decis ca în anul şcolar următor Săptămâna Altfel să aibă obligatoriu două teme, o temă să fie legată de consumul de droguri şi alte substanţe interzise, iar cealaltă temă să fie legată de partea de violenţă.

Când spun violenţă nu mă refer doar la violenţă asupra elevilor, mă refer şi la violenţa care apare asupra profesorilor, fiindcă şi profesorii pot să fie subiect de bullying sau de violenţă”, a transmis ministrul Educației Daniel David, pe Facebook.

Unitățile de învățământ vor primi şi instrucţiuni, ghiduri cu privire la modul în care trebuie implementate cele două teme în cadrul Săptămânii Altfel, dar şi specialiştii care trebuie să le abordeze în discuţiile cu elevii.

Daniel David: „Ne dorim asta”

SURSA FOTO: Freepik.com@tirachard

„În Săptămâna altfel, cele două teme vor fi clar definite: violența și consumul de substanțe. Și activitățile vor fi semni-structurate, adică vom spune cam ce ne dorim acolo. Și ne dorim cel puțin două lucruri:

1 – profesorii, elevii și părinții să fie pregătiți de către specialiști, pentru a putea identifica astfel de fenomene, adică să știe să identifice astfel de fenomene.

2 – să cunoască și să exerseze, fie și într-o variantă de asta de simulare, în prima fază, în timpul școlii, dar după aceea să poată să aplice, sigur, în viața de zi cu zi, procedurile de management pe care le avem pentru aceste cazuri, fiindcă le avem, sunt descrise, sunt pe pași și, dacă îi întrebăm pe cei din școală, mulți nu știu că există, mulți nu știu cum să le utilizeze, astfel încât vreau să îi pregătim în utilizarea acelor proceduri de management pe care le avem și pentru controlul violenței și pentru consumul de substanțe. Așa vom gândi Săptămână altfel pentru noul an școlar”, a declarat Daniel David.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Trendul de pe TikTok care îi scoate din minți pe profesori. Cum o expresie virală a devenit în școli un semn de tachinare și lipsă de respect: „Elevii o folosesc în orice situație”

Studiu: Copiii care primesc asta între 5 și 10 ani au șanse mai mari să fie de succes când vor fi adulți

De la clasa a II-a la a III-a: e adevărat că e momentul în care școala devine „serioasă”? Prof. Claudia Chiru explică ce trebuie să știe orice părinte despre această etapă

O mamă a fost amendată pentru că a lăsat copiii să lipsească de la școală în ultima zi înainte de vacanța de vară

pixel