„Toată echipa de conducere a Ministerului Educației ar trebui să plece acasă!” Fost secretar de stat, acuzații dure: „Au fost disponibili cei mai mulți bani europeni pentru educație!”
Data publicării:
Într-o declarație recentă, fostul secretar de stat Mihaela Popa a tras un semnal de alarmă asupra situației alarmante din sistemul de învățământ din România. 

Ea a subliniat că echipa de conducere a Ministerului Educației ar trebui să demisioneze, invocând o serie de probleme grave care au afectat profund calitatea educației în ultimii ani.

Unul dintre cele mai critice aspecte este creșterea alarmantă a abandonului școlar. În ciuda fondurilor europene semnificative destinate îmbunătățirii educației, rezultatele sunt dezastruoase. 

Citește și Rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate: Cele mai slabe note din ultimii trei ani

Mihaela Popa: „Au fost disponibili cei mai mulți bani europeni pentru educație”

„Pentru creșterea abandonului școlar, pentru cel mai mare număr de elevi sub cinci la Evaluarea Națională, deși au fost disponibili cei mai mulți bani europeni pentru educație, pentru cei 16 000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a și dați «dispăruți» până la sfârșitul anului, pentru haosul privind decontarea navetei elevilor, pentru haosul din așa-zisa săptămână verde, cu excursii pentru cei cu bani, pentru simulacrul de la simulări, pentru bătaia de joc la adresa profesorilor din timpul grevei (elevii având de recuperat aproape două luni), pentru derogările nesfârșite din noua Lege a Educației, pentru faptul că nici până la ora aceasta nu există noile planuri-cadru, pentru amânarea implementării învățământului dual, pentru multă incompetență, toată echipa de conducere a Ministerului Educației ar trebui să plece acasă!“, a spus fostul secretar de stat Mihaela Popa, potrivit edupedu.ro.

Situația actuală din educație, așa cum este descrisă de Mihaela Popa, este una de criză. Eșecurile în gestionarea fondurilor, inegalitățile în accesul la educație, problemele organizatorice și lipsa de sprijin pentru profesori conturează un tablou sumbru.

În acest context, cererea pentru demisia echipei de conducere a Ministerului Educației nu este doar un apel la responsabilitate, ci și un semnal urgent pentru necesitatea unor schimbări fundamentale și a unei gestionări mai eficiente a sistemului educațional.

Mihaela Popa, profesoară de matematică, a fost secretar de stat în Ministerul Educației în mandatul Monicăi Anisie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Sfaturi valoroase pentru a crește un copil curajos

Psihologul David J Bredehoft dezvăluie pașii bazați pe...

Cum să stabilești limite: Un abecedar pentru părinți

Limitele sunt un act de autoîngrijire, nu de egoism.

Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe

Înțelepciunea unei bunici rămâne cu noi pentru toată...


Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Numele de băieți și numele de fete cel mai probabil să fie miliardari, potrivit ChatGPT / FOTO: freepik.com @mandhi

Nume de copii care cel mai probabil o să fie miliardari, potrivit ChatGPT

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

pixel