Topul celor mai căutate meserii din lume
Data publicării:
Cea mai bine plătită meserie din lume variază în funcție de industrie, regiune și context economic, însă, în mod constant, anumite profesii din domeniul sănătății, tehnologiei și finanțelor se află în topul celor mai bine remunerate.

 În general, profesia de chirurg sau medic specialist se află pe primele locuri în clasamentele de salarizare la nivel global.

Aceștia sunt esențiali pentru sistemele de sănătate și efectuează proceduri complexe, care necesită ani de pregătire și specializare.

De exemplu, chirurgii cardiaci, neurochirurgii și chirurgii ortopezi câștigă salarii de sute de mii de dolari anual, în funcție de țară și de experiență.

Citește și Aceste locuri de muncă sunt cele mai STRESANTE, conform LinkedIn. Iată de ce!

Un alt domeniu de top este cel al tehnologiei informației, în special pozițiile de inginer software sau arhitect IT. Cu avansul rapid al tehnologiei și digitalizării, specialiștii care creează și gestionează infrastructuri tehnologice sunt din ce în ce mai căutați.

În companii tech de top, precum Google, Apple sau Microsoft, salariile inginerilor software și ale arhitecților IT pot depăși cu ușurință sute de mii de dolari anual, la care se adaugă bonusuri și acțiuni.

Directorii executivi (CEO) și managerii de top în corporații mari reprezintă un alt grup bine remunerat. Responsabili de direcția strategică și performanța financiară a companiilor, acești lideri primesc salarii mari, bonusuri și pachete de acțiuni care pot ridica veniturile lor totale la milioane de dolari anual.

De exemplu, CEO-ii din companiile mari de tehnologie, financiar-bancare sau farmaceutice au câștiguri astronomice, datorită rolului lor esențial în succesul companiilor.

În sfera financiară, profesii precum bancherii de investiții și managerii de fonduri de investiții se remarcă prin câștiguri substanțiale.

Aceste roluri implică gestionarea de active și investiții de miliarde de dolari, iar salariile lor de bază sunt completate de bonusuri semnificative legate de performanțele pe piață.

O altă profesie în ascensiune din punct de vedere al veniturilor este pilotul de avion comercial, în special cei care lucrează pentru linii aeriene internaționale mari.

Responsabilitatea imensă pe care o presupune acest rol, alături de orele lungi de pregătire și certificare, se reflectă în salarii mari, în special pentru căpitanii de aeronave.

De asemenea, meseriile din domeniul sănătății, tehnologiei, finanțelor și managementului de top sunt în mod tradițional cele mai bine plătite. Aceste profesii necesită ani de educație și experiență, dar recompensele financiare sunt pe măsura eforturilor și responsabilităților pe care le implică.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel