Topul universităților din România
Data publicării:
Clasamentul global al Times Higher Education arată că Universitatea din București se menține pe primul loc.

În urma unui clasament realizat de Times Higher Education Impact Ranking 2024, Universitatea din București se menține pe primul loc, cu rezultate îmbunătățite față de anul trecut, în rândul celor 19 instituții românești de învățământ superior incluse în Times Higher Education Impact Ranking 2024, dat publicității miercuri. Este vorba despre cel mai nou clasament global al Times Higher Education, clasament ce listează universitățile în funcție de măsura în care îndeplinesc obiectivele ONU de dezvoltare durabilă și de impactul acestora asupra societății.

Doar șase universități românești se clasează în top 1000 al acestui ranking, ce cuprinde 1963 de instituții din întreaga lume. Universitatea din București, care anul trecut se situa în intervalul 201-300, urcă în prezent în intervalul 101-200 și mărește distanța față de următoarele clasate, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, ASE București și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, care figurează în intervalul 401-600, potrivit Edupedu.

Universitățile românești incluse în Times Higher Education Impact Rankings 2024:

101-200 – Universitatea din București

4011-600 – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, ASE București, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

801-1000 – Universitatea Al.I. Cuza din Iași, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

1001-1500 – Universitatea Dunărea de Jos din Galați, UMFST George Emil Palade din Târgu Mureș, UMF Grigore T. Popa din Iași, UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Transilvania din Brașov, UMF Carol Davila, Universitatea din Oradea, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara

1501+ – Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, Universitatea Politehnica București, Universitatea Politehnic din Timișoara

Clasamentul este realizat în baza celor 17 obiective de dezvoltare durabilă ale ONU. Prima clasată în România, Universitatea din București, precizează că, pentru ediția din acest an, a raportat pentru 9 dintre cele 17 obiective, iar în cazul a opt dintre acestea se află pe prima poziție la nivel național: „Obiectivul 1 – Fără sărăcie”, „Obiectivul 4 – Educație de calitate”, „Obiectivul 5 – Egalitate de Gen”, „Obiectivul 8 – Muncă decentă și creștere economică”, „Obiectivul 10 – Inegalități reduse”, „Obiectivul 11 – Orașe și comunități durabile”, „Obiectivul 16 – Pace, justiție și instituții eficiente” (la „Obiectivul 17 – Parteneriate pentru realizarea obiectivelor” figurează în același interval cu ASE București).

Clasamentul global este condus de universități precum:

Western Sydney University – Australia

University of Manchester- Marea Britanie

University of Tasmania- Australia

Aalborg University – Danemarca

RMIT University – Australia



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...



Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel