Tot mai mulți studenţi îşi caută un loc de muncă înainte de începerea facultăţii
Data publicării:
Cu o săptămână înainte de începutul noului an universitar, tot mai mulți tineri sunt în căutarea unui loc de muncă, conform datelor unei platforme de recrutare online. 

În această perioadă, numărul conturilor nou create a crescut considerabil, aproape jumătate fiind deschise de candidați cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Vezi și „Aceste locuri de muncă sunt cele mai STRESANTE, conform LinkedIn. Iată de ce!”

Acest fapt sugerează o dorință reală de angajare, chiar dacă nu toți aplică imediat, mulți rămânând atenți la oportunitățile din piață.

Acest segment de vârstă ocupă locul al doilea în ceea ce privește numărul aplicărilor din ultima lună, cu peste 315.000 de candidaturi, după categoria 25-35 de ani.

Sursa foto: freepik.com@PSD IMAGE

Majoritatea tinerilor au mai puțin de un an de experiență profesională, iar cei care au lucrat anterior au preferat domenii precum vânzările, industria alimentară, HoReCa sau logistica, potrivit Observatornews.

Cele mai multe candidaturi provin din marile centre universitare, Bucureștiul fiind pe primul loc, urmat de Iași și Timișoara.

Tot mai mulți tineri intră pe piața muncii

Citește și „Trei fraze comune de evitat la un interviu de angajare, explică un expert în public speaking”

Conturi create de cei între 18-24 ani: 26.000Total conturi create recent: 57.000

Cele mai multe aplicări: 

370 mii (între 25-35 ani) 315 mii (între 18-24 ani)185 mii (între 36 şi 45 ani) 110 mii (45+) 9 mii (sub 18 ani)

Top domenii în care tinerii au experienţă: 

vânzări industrie alimentară HoReCa

achiziţii administrativ/ logistică

Cei mai mulţi candidaţi vin din:

Bucureşti

Iaşi

Timişoara

Cluj-Napoca

Braşov

Aceste locuri de muncă sunt cele mai STRESANTE, conform LinkedIn. Iată de ce!

Jobul cu cea mai mare rată de burnout este, de asemenea, unul dintre cele mai populare locuri de muncă pentru care companiile recrutează.

Jobul cu cea mai mare rată de burnout este, de asemenea, unul dintre cele mai populare locuri de muncă pentru care companiile le angajează.

Acesta este cel puțin conform unei cercetări recente de la LinkedIn, care a chestionat peste 16.000 de profesioniști din SUA între martie și iunie. Este vorba despre manager de proiect.

Citește și „Joburi plătite bine și fără BAC: Chiar și fără diplomă, tinerii se pot angaja rapid pentru salarii de 2.000 de euro”

Patru din zece lucrători din SUA raportează că se simt blocați și epuizați în locurile lor de muncă, a descoperit LinkedIn.

Această rată este și mai mare pentru managerii de proiect, 50% dintre profesioniștii din acest domeniu spunând că se simt epuizați.

La celălalt capăt al spectrului, o treime dintre lucrătorii din consultanță, imobiliare și roluri de dezvoltare a afacerilor se simt stresați și epuizați, ceea ce sugerează că aceste locuri de muncă sunt cele mai puțin susceptibile la epuizare, relatează LinkedIn.

Management de programe și proiecte

Servicii de îngrijire a sănătății

Servicii comunitare și sociale

Asigurarea calității

Educaţie



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Tata sau mama De la cine moștenește copilul inteligența. „Este deștept ca tine” / FOTO: freepik.com@Hakim5

Tata sau mama? De la cine moștenește copilul inteligența. „Este deștept ca tine”

Foto: Freepik@freepik

De ce nu ar trebui să „ceri ajutor” copilului în casă

Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!” / FOTO: freepik.com @ sherry

Obiectivul numărul 1 pe care ar trebui să-l aibă părinții pentru copiii lor! Expert în parenting: „Scopul principal NU este să le oferi o copilărie perfectă!”

Foto: Freepik@syda_productions

Fără corectări cu pix roșu. Psiholog Diana Stănculeanu: Copilului ar trebui să i se arate doar ce fac bine la școală

pixel