„Toți cei care vor să strălucească în societate trebuie să citească această carte”, asigură un profesor celebru
Data publicării:
Cine nu și-ar dori să impresioneze în societate citând dintr-o carte în timpul unei conversații? Totuși, trebuie să ai o anumită cultură pentru a face asta. 

Pentru a veni în ajutorul celor care nu își petrec timpul cu nasul în cărți, Le Figaro Étudiant i-a cerut celebrei profesoare de literatură modernă, Marie-Astrid Clair, să ofere câteva sfaturi despre lecturile esențiale care te pot ajuta să te remarci în societate.

Potrivit ei, există o carte în mod special care îți permite să captezi atenția.

„Cu cât citești mai mult, cu atât îți vei dezvolta nivelul de lectură și curiozitatea”

Pentru a nu exclude pe nimeni, profesorul de literatură modernă începe prin a da sfaturi celor care sunt reticenți în fața lecturii.

„Cu cât citești mai mult, cu atât îți vei dezvolta nivelul de lectură și curiozitatea”, explică ea.

Pentru a începe, cel mai simplu este să alegi cărți scurte, care să nu fie intimidante, recomandă ea, pe canalul de YouTube „Le français c'est clair”, care are peste 40.000 de abonați.

„Recomand să începeți cu `Cartea mamei`, de Albert Cohen. Acest text, ușor de abordat, evocă relațiile mamă-fiu, o temă care rezonează atât cu tinerii, cât și cu adulții”, spune profesorul.

Lectura oferă și avantajul de a vă permite să călătoriți

SURSA FOTO: freepik.com @ufabizphoto

Adaptările operelor populare reprezintă, de asemenea, un bun punct de plecare, potrivit profesorului.

De exemplu, pentru Jurnalul Annei Frank, Marie-Astrid Clair recomandă adaptarea în benzi desenate realizată de Ari Folman. Lectura acestor cărți mai accesibile poate deschide calea către lucrări mai complexe, precum Don Quijote de Miguel de Cervantes.

„Această operă, cunoscută de toată lumea, este rar citită deoarece este considerată intimidantă, dar, în realitate, este mult mai ușor de parcurs decât se crede și este o capodoperă plină de umor”, subliniază Marie-Astrid Clair.

Potrivit profesorului, lectura oferă și avantajul de a vă permite să călătoriți. În acest sens, ea recomandă în mod deosebit operele lui Salman Rushdie, Copiii de la miezul nopții, și pe cea a lui John Steinbeck, Fructele mâniei.

„Acestea sunt fresce extraordinare, care ne introduc în viețile unor personaje cu fundaluri incredibile. Aceste cărți reprezintă referințe excelente pentru a impresiona audiența”, adaugă ea.

„La fel de remarcabilă este și `A Room of One's Own`, de Virginia Woolf, mai ales pentru că această carte este scrisă de o femeie, lucru rar din cauza lipsei de resurse pentru scris.”

Dacă ar fi să citim o singură carte...

Totuși, dacă ar fi să citim o singură lucrare, aceasta ar trebui să fie Mizerabilii de Victor Hugo, consideră profesorul.

„Această carte conține pasaje dramatice, patetice și lirice. Ea descrie o realitate care se întinde pe secole și generații”, explică ea.

„Lucrarea abordează cele trei mari probleme ale secolului al XIX-lea, conform lui Hugo: degradarea bărbatului prin proletariat, declinul femeii din cauza foamei și atrofia copilului în întuneric”, explică profesorul.

Indiferent dacă suntem tineri sau adulți, aceste subiecte ne oferă teme de reflecție și demonstrează că avem o anumită cultură.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel