„Nu ești bun de nimic, nu ești nimic, nu ești bun absolut de nimic, fără mine”. Ce se întâmplă dacă îi spui copilului tău aceste expresii
Mulți părinți își doresc ca cei mici să fie fericiți și împliniți. În acest sens, inteligența emoțională joacă un rol important.
„Rolul unui părinte nu este de a-și proteja copilul de dificultățile vieții, ci de a-l ghida, oferindu-i sprijin și instrumente pentru a-l ajuta să înflorească în momentele dificile. Nu este vorba despre a rămâne calm sau de a evita lacrimile.
Este vorba despre utilizarea unor strategii și abilități pentru a gestiona, tolera și reduce stresul atunci când apare. De aceea, copiii care se descurcă bine tind să aibă o inteligență emoțională ridicată.
Ei știu să-și identifice sentimentele și să folosească strategii pozitive pentru a-și gestiona emoțiile”, analizează Kelsey Mora, specialist în dezvoltarea copilului, în cadrul CNBC.
SURSA FOTO: Freepik.com@senivpetro
„Această frază indică faptul că un copil este introspectiv și lipsit de rușine. În loc să se teamă de a face sau de a recunoaște greșeli, el este capabil să discute despre ele și să rezolve problemele pentru a îmbunătăți situația sau circumstanțele”, observă specialistul.
Ea subliniază că recunoașterea imperfecțiunii proprii prin umilință este un element caracteristic inteligenței emoționale.
„Confianța și creativitatea în rezolvarea problemelor sunt semne de inteligență emoțională și de o adaptabilitate sănătoasă. Copiii care s-au confruntat cu situații dificile au învățat să colaboreze cu colegii lor și cu adulți de încredere pentru a găsi soluții sau căi rezonabile”, explică specialistul.
Creativitatea este o dovadă a observației lumii și a ascultării de sine. Ea reflectă dorința de a se exprima în sensibilitatea proprie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Să fii mamă e una dintre cele mai mari responsabilități din viață, dar, nu...
Divorțul este un proces care...
Adolescenții, chiar dacă nu o...
Un studiu dezvăluie efectele...
Emoții pentru elevi! Începe Bacalaureatul!
Dacă copilul tău s-a născut...
Ministrul Educației Daniel...