Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a
Data publicării:
Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a de la 30 de minute la 45 de minute, precum și exprimarea în punctaje a rezultatelor la evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, sunt două dintre noutățile importante prevăzute de metodologia actualizată pentru aceste evaluări.

"Decizia a fost bazată pe armonizarea duratei testelor scrise, astfel încât toţi elevii, inclusiv cei din mediul rural, să-şi poată demonstra abilităţile de scris-citit-socotit fără presiunea timpului, într-o oră de curs, aşa cum sunt obişnuiţi", afirmă Ministerul Educaţiei.

În ceea ce priveşte Evaluarea naţională la clasa a VI-a, testele elaborate vor fi structurate după cum urmează:
* primul test - evaluarea unor competenţe din aria curriculară "Limbă şi comunicare" - Limba română;
* al doilea test - evaluarea unor competenţe din aria curriculară "Limbă şi comunicare" - Limba maternă;
* al treilea test - evaluarea unor competenţe din aria curriculară "Matematică şi Ştiinţe ale naturii".

"Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se va asigura testul care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară "Matematică şi Ştiinţe ale naturii" atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română", arată sursa citată.

Totodată, rezultatele elevilor la evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a administrate în anul şcolar 2024-2025 vor fi exprimate în punctaje.

Potrivit Ministerului Educaţiei, încărcarea rezultatelor obţinute de elevi la testele administrate la evaluarea naţională 2025 se va realiza individual, pentru fiecare elev în parte, în funcţie de clasă şi de testul susţinut.

De asemenea, rezultatele individuale obţinute la Evaluarea naţională 2025 nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei însă, prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, punctajele obţinute se vor putea echivala în calificative / note şi pot fi trecute în catalog. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel