Un american mutat în România, despre meniul pe care copilul său îl primește la grădiniță: „În SUA ar fi considerată mâncarea de sărac”
Data publicării:
Un american stabilit în România a fost surprins de meniul pe care fiul său îl primește zilnic la grădiniță. Într-un videoclip postat pe TikTok, el a făcut o comparație între mesele școlare din România și cele din Statele Unite, iar concluzia sa a fost una neașteptată.

Bărbatul, tatăl unui băiețel de patru ani, a remarcat că în România copiii primesc zilnic, gratuit, gustări sănătoase la grădiniță.

„Mâncarea școlară românească versus prânzurile școlare americane. Este ceva ce cred că România face foarte bine. Fiul meu de patru ani este la grădiniță în România, care este gratuită, iar în fiecare zi școala îi pune la dispoziție, gratuit, un măr, un produs lactat și ceva ca o pâine, nu foarte mare. Sau unii biscuiți mici și gustoși, care sunt foarte buni pentru ei”, spune bărbatul, conform Observator.

Acesta a adăugat că și nepoata sa, elevă în clasa a II-a, beneficiază de un sandviș și o băutură la școală. 

„Nepoata mea româncă în vârstă de opt ani este în clasa a II-a și primește un sandviș și ceva de băut, mâncare sănătoasă și la fel pentru toată lumea. Îți poți trimite copilul la școală cu pachet de prânz, așa cum l-am trimis noi, că este un copil care mănâncă mult. Dar nu este un mare decalaj între copii. Nu sunt oameni care mănâncă lucruri drăguțe, în timp ce alți copii mănâncă un măr”, spune americanul.

În SUA, mâncarea de la școală reflectă statutul social

Comparând cu sistemul american, bărbatul a remarcat că în Statele Unite, mesele școlare sunt influențate de situația financiară a familiilor.

„În SUA, când am crescut la școală, și nu știu dacă lucrurile s-au schimbat, probabil că nu, fiecare școală publică avea o cantină. În acea cantină exista diferite moduri de a servi copiii.

Majoritatea copiilor primeau prânzul plătit, iar prânzul plătit putea fi pizza, hamburger, hot-dogs, nuggets de pui. În principiu, mâncare junk grasă.

Există și biletul de masă. Acesta este pentru părinții care aveau venituri foarte mici și nu își permiteau să plătească 10 dolari pe săptămână, 20 dolari pe săptămână pentru masa caldă a copiilor.

Și primeau o pungă maro în care era un sandviș cu o bucată de brânză și parizer, un măr și lapte.

Practic, ceea ce primești aici sănătos, în SUA ar fi considerată mâncarea copilului sărac”, a continuat să povestească bărbatul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

România, locul 4 la Miss Europe, după 20 de ani

Finala MISS EUROPE 2025, competiție de elită și...


Top citite
Oana Moraru: „Sper din toată inima ca toți părinții din lume să vadă filmul ăsta de pe Netflix!” Critici: „Una dintre cele mai puternice producții TV ale ultimelor decenii!” / FOTO: freepik.com @user32486510

Oana Moraru: „Sper din toată inima ca toți părinții din lume să vadă filmul ăsta de pe Netflix!” Critici: „Una dintre cele mai puternice producții TV ale ultimelor decenii!”

Cercetătorii au analizat 300 de milioane de elevi și au descoperit factorii care influențează succesul la școală. Meta-analiza care schimbă tot ce știam despre educație / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii au analizat 300 de milioane de elevi și au descoperit factorii care influențează succesul la școală. Meta-analiza care schimbă tot ce știam despre educație

SURSA FOTO: captură video YouTube @Netflix

Adolescence, serialul care zguduie lumea, ne arată cel mai mare paradox al parentingului modern: Părinții fac totul pentru copii, dar copiii se simt mai singuri ca niciodată

Când s-a născut copilul tău? Un studiu pe 1,2 milioane de elevi arată cum luna nașterii îi poate influența performanțele la școală / FOTO: freepik.com @zurijeta

Când s-a născut copilul tău? Un studiu pe 1,2 milioane de elevi arată cum luna nașterii îi poate influența performanțele la școală

pixel