„Un banc adaptat puțului gândirii ministrului Educației”: Prof. Cătălin Osiceanu face haz de necaz după ce Daniel David a spus că profesorii de fizică ar putea preda chimie (și invers)
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Profesorii din România ar putea preda mai multe discipline, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Profesorul Cătălin Osiceanu, de la Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” din București, a publicat pe Facebook un banc „adaptat puțului gândirii ministrului Educației”.

Există momente când declarațiile oficialilor devin instant meme și bancuri. De data aceasta, vedeta nu este altcineva decât ministrul Educației, Daniel David, care a lansat marți, 22 iulie, într-un podcast, o idee ce poate schimba radical totul.

Pe scurt, profesorii vor putea preda mai multe discipline din aceeași arie curriculară. Da, exact: un profesor de Fizică ar putea preda și Chimie, dacă „situațiile sunt bine controlate”.

Declarația a stârnit reacții, dar cea mai amuzantă a venit de la un profesor care a simțit că trebuie să pună totul în context cu umor.

Profesorul Cătălin Osiceanu, de la Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” din București, a publicat pe Facebook următorul banc: 

„Un banc adaptat puțului gândirii ministrului Educației:

Un profesor de educație fizică ar putea preda fizică și invers, pentru că între cele două materii nu e diferență decât de… educație”.

CITEȘTE ȘI „Nu mai avem timp de experimente. Nu mai avem copii de sacrificat!” Prof. Cătălin Osiceanu trage semnalul de alarmă: „Cât o să țină legea lui Daniel David?”

„Situații bine controlate”

Ministrul Daniel David a precizat clar:

„Da, vom crea această posibilitate. Îi rog pe profesori să înțeleagă. Referitor la problema fragmentării, caut soluții să o controlăm. Dar da, vom deschide spre disciplinele din aceeași arie curriculară. Nu vă supărați, te uiți la sistemul vestic: și în Statele Unite și în Finlanda, în țările nordice, ai arii curriculare largi. Numai la noi e hiperspecializare, exact pe discipline”.

Cu alte cuvinte, am intrat într-o nouă eră a educației: dacă până acum un profesor era specialist pe un domeniu, acum va fi expert în mai multe. Și totul, evident, „în situații bine controlate”. Nu știm exact ce înseamnă aceste situații. 

Dubla specializare deja în trend

Daniel David a mai spus:

„Eu cred că, în situații bine controlate, un profesor de Fizică ar putea să facă și câteva ore dintr-o disciplină din aceeași arie curriculară.

Mai ales că deja unele universități au început cu dublele specializări știind această logică: dacă știi Fizică, faci și Chimie; faci Chimie, ai și ore de Fizică. Vom asigura această facilitate ca să evităm fragmentarea”.

VEZI ȘI:

10 REFORME pentru școala românească. Ce vrea să schimbe Ministerul Educației până în 2028. „Fișa de reforme”, publicată pe edu.ro / DOCUMENT

„Nu distrugeți destine pentru o virgulă lipsă!” Apelul emoționant al unui profesor către colegii care corectează Evaluarea Națională: „Fiți corecți, dar și umani”

„Școală de la 8:00 - 17:00”. Soluția lui Daniel David pentru părinții care nu pot lua copiii de la școală la prânz. Profesorii vor fi plătiți în plus!

„Nu stricați ce funcționează!” Prof. Claudia Chiru, despre reformele propuse de ministrul David: „Trebuie să pornim de la nevoile școlii românești, nu de la fascinația cu «ce face Europa»”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Un banc adaptat puțului gândirii ministrului Educației”: Prof. Cătălin Osiceanu face haz de necaz după ce Daniel David a spus că profesorii de fizică ar putea preda chimie (și invers)

Ministrul Educației Daniel David: „Avem aproape 30.000 de norme libere în școli”

„Mergeți IMEDIAT la spital dacă observați la copil 2 sau 3 din aceste semne! Nu trebuie să fie toate 7 ca să fie EXTREM de grav!” Avertismentul dr. Mihai Craiu, despre deshidratarea micuților

Prof. Claudia Chiru, despre scandalul cenzurii din Ministerul Educației: „Ce facem cu inteligența atunci când o avem? Educația NU are nevoie de lideri străluciți care falsifică”

pixel