Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra
Data publicării:
Aceia dintre noi care încă plătesc unele lucruri în numerar - pentru că realitatea este că mulți folosesc acum doar carduri sau plăți mobile - probabil că nu se gândesc prea mult la mărunțișurile pe care le primesc înapoi.

Pur și simplu îl aruncăm în poșetă fără să ne gândim la el, îl lăsăm ca bacșiș pe undeva sau poate, așa cum facem acasă, îl dăm copiilor noștri să îl economisească sau să îl pună în pușculița sau purcelușul lor.

Dar, poate că o idee bună ar fi să facem ceea ce a făcut un bunic, care a strâns timp de 70 de ani monedele care îi erau returnate atunci când plătea în numerar și, în cele din urmă, copiii și nepoții săi au început să le numere.

Citește și Este mama ta toxică? Experții dezvăluie semnele la care trebuie să fii atent

Povestea a fost împărtășită pe reddit de o utilizatoare, care a împărtășit pe pics, una dintre numeroasele comunități reddit, fotografia impresionantă a recipientului de sticlă în care bunicul său a colectat literalmente monedele de o viață.

„Bunicul meu și-a păstrat mărunțișul în acest borcan de sticlă timp de 70 de ani și în sfârșit mă va lăsa să îl număr!”, a scris emoționată fata.

Ea a precizat într-un alt comentariu că bunicul ei are în prezent 91 de ani și că este posibil să fi păstrat mai multe monede în alte locuri, deoarece unii utilizatori au comentat că li se pare că sunt prea puține monede pentru atâția ani.

Dar, indiferent de aceste comentarii, entuziasmul era palpabil în postarea ei și zeci de utilizatori doreau să știe mai multe despre monede: câte ar fi, cât de rare sau diferite ar fi și, în cazul colecționarilor de monede, câte monede de mare valoare ar fi printre ele, potrivit Bebe y Mas.

Desigur, nu au lipsit comentariile care încercau să ghicească câți bani ar fi în total, utilizatorii indicând sume cuprinse între 800 și 3 000 de dolari (între 735 și 2 750 de euro).

Într-o altă postare, nepoata a împărtășit că au transportat cu grijă containerul la ei acasă și au reușit să îl golească și să pună monedele într-o cutie de plastic pentru a proceda la verificarea, numărarea și descifrarea misterului.

Au avut nevoie de o săptămână pentru a număra monedele

Sursa foto: freepik.com@freepik

Această sarcină le-a luat o săptămână întreagă, dar el a spus că s-a transformat într-o activitate de familie distractivă de care toată lumea s-a bucurat. Ca o curiozitate, el a spus că, înainte de a fi golit, borcanul cântărea 69,17 kilograme.

În cele din urmă, și după ce au separat monedele cele mai vechi, străine sau rare, au numărat toți banii cu un contor de monede și, adăugând valoarea inițială a monedelor pe care le-au lăsat deoparte, în total au fost 2.052,76 de dolari, ceea ce ar fi echivalentul a aproximativ 1.882 de euro.

„Cea mai veche monedă este un cent de grâu din 1928, iar cea mai nouă este o monedă de zece cenți din 2023, deci există monede de aproape 100 de ani”, a spus el, adăugând că au găsit și unele monede străine.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel