Un elev obține anularea unei note de 1 din catalog, în instanță. Cum a reușit
Data publicării:
Un elev de clasa a șasea de la Colegiul Național din Iași a reușit să obțină, prin decizia primei instanțe, anularea unei note de 1 acordate la ora de Educație Muzicală. Verdictul pronunțat de Tribunalul Vaslui, deși nu este definitiv, a deschis o dezbatere asupra corectitudinii notării în sistemul educațional.

În octombrie 2023, la un test scris la muzică, elevul a primit nota 1 pentru că nu a scris corect notele muzicale pe portativ.

Părinții acestuia, unul procuror militar și celălalt judecător, au considerat notarea abuzivă și au încercat inițial soluționarea conflictului pe cale administrativă, adresându-se conducerii colegiului și inspectoratului școlar.

Întrucât eforturile lor nu au avut succes, aceștia au decis să deschidă o acțiune în instanță.

Argumentele părinților: Regulamente și curriculum școlar

În fața instanței, părinții au argumentat că, potrivit regulamentului școlar, nota 1 este justificată doar în cazuri de fraudă, nu pentru greșeli de cunoaștere.

Mai mult, aceștia au subliniat că elevul a fost testat pe un subiect, sunetele enarmonice, care nu se regăsea în programa școlară.

Opinia expertului și decizia instanței

Tribunalul Vaslui a solicitat opinia unui specialist de la Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, care a confirmat că subiectul testului nu figura în programa școlară pentru clasa a șasea.

În baza acestui argument, instanța a dispus anularea notei de 1.

Totuși, decizia nu este definitivă, iar conducerea Colegiului are la dispoziție 15 zile pentru a face apel.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel