Un oraş japonez va bloca o privelişte spre Muntele Fuji pentru a evita supraturismul
Data publicării:
Oraşul Fujikawaguchiko intenţionează să înceapă săptămâna viitoare să construiască un gard din plasă cu ochiuri cu înălţimea de 2,5 metri şi lungimea de 20 de metri.

Un mic oraş japonez din apropierea Muntelui Fuji a decis să ridice un gard înalt pentru a opri afluxul de turişti străini, care dau dovadă uneori de proaste maniere, într-un loc foarte popular pentru fotografierea celebrului vulcan, informează AFP.

Oraşul Fujikawaguchiko intenţionează să înceapă săptămâna viitoare să construiască un gard din plasă cu ochiuri cu înălţimea de 2,5 metri şi lungimea de 20 de metri.

„Este regretabil că suntem constrânşi să facem acest lucru, pentru că unii turişti nu respectă regulile", a explicat vineri un oficial al oraşului nipon, plângându-se în special de gunoaiele lăsate de turişti şi de încălcările codului rutier, potrivit Agerpres.

Aceasta este cea mai recentă decizie şocantă adoptată în Japonia pentru a combate efectele turismului excesiv, după ce, recent, au fost închise anumite alei din cartierul gheişelor din Kyoto şi a fost introdus accesul restricţionat şi plătit pe Muntele Fuji începând din această vară. Peste 3 milioane de turişti străini au venit în Japonia în martie 2024, un record lunar fără precedent pentru această ţară, care a rămas multă vreme închisă în faţa turismului internaţional în timpul pandemiei de COVID-19.

Muntele Fuji, cel mai înalt vârf al Japoniei (3.776 m), poate fi fotografiat din multe locuri din Fujikawaguchiko şi din alte zone limitrofe.

Însă priveliştea care urmează să fie obstrucţionată este deosebit de căutată de unii turişti, deoarece muntele apare în fundal, în spatele unui supermarket Lawson, un lanţ omniprezent în arhipelagul nipon.

Datorită acestei juxtapuneri vizuale, "reputaţia acestui loc, care este tipic japonez, s-a răspândit pe reţelele de socializare, făcând din el un loc de fotografiere foarte popular", a explicat un oficial al oraşului Fujikawaguchiko, intervievat de AFP şi care a cerut să rămână sub protecţia anonimatului.

După eşecul campaniilor de prevenire, care au inclus panouri şi chiar agenţi de pază, municipalitatea locală a decis să recurgă la mijloace drastice ca ultimă soluţie.

Această decizie este menită, de asemenea, să protejeze o clinică stomatologică din apropiere, a cărei parcare este luată cu asalt de vizitatori şi ai cărei reprezentanţi au descoperit grupuri de turişti care se urcau pe acoperişul clădirii pentru a face fotografii, potrivit oficialului municipal, care a precizat că măsura radicală va fi menţinută până când situaţia se va îmbunătăţi.

Problema turismului excesiv şi a daunelor aduse mediului înconjurător le-a determinat recent pe autorităţile din Veneţia să perceapă o taxă de 5 euro pentru intrarea în oraşul italian, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel