Un pediatru atrage atenția: fasolea este una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru copii, dar e prea puțin folosită în alimentația zilnică
Deși este plină de nutrienți, sățioasă și accesibilă, acest super-aliment este adesea trecut cu vederea în meniul zilnic al copiilor. Un pediatru atrage atenția că fasolea ar trebui să aibă un loc de bază în dieta celor mici – și iată de ce:
Potrivit pediatrei Kelly Fradin, fasolea este o sursă excelentă de proteine vegetale, conținând toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor.
De asemenea, este bogată în fibre solubile și insolubile, care contribuie la o digestie sănătoasă și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. Fibrele solubile induc o senzație de sațietate, ajutând la controlul apetitului și prevenind supraalimentarea, potrivit Parents.fr.
sursa foto: freepik.com@freepik
Fasolea este, de asemenea, o sursă importantă de vitamine și nutrienți esențiali pentru dezvoltarea celulară și creșterea armonioasă a copiilor.
În ciuda acestor beneficii, mulți părinți nu includ fasolea în dieta zilnică a copiilor lor, ceea ce reprezintă o oportunitate ratată de a le oferi o nutriție echilibrată și sănătoasă.
„Fasolea este, de asemenea, bogată în fibre solubile și insolubile, un duo esențial pentru o digestie sănătoasă.
Fibrele insolubile favorizează un tranzit intestinal regulat, prevenind constipația și susținând un sistem digestiv echilibrat.
Fibrele solubile contribuie la instalarea senzației de sațietate după masă, ceea ce poate ajuta la gestionarea apetitului și la prevenirea supraalimentării.”
Pediatra menționează că fasolea este bogată în vitamine esențiale pentru creștere și dezvoltarea celulară. În plus, este un aliment ușor de gătit și poate fi integrat într-o varietate de rețete gustoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Începând cu luna mai 2025,...
Părinții care nu au reușit...
Trăim într-o perioadă în care știrile ne înconjoară la...