Un psiholog a identificat 6 semne care arată că un copil este cu adevărat fericit: „Sunt cele mai clare indicii care reflectă starea de bine a celor mici”
Data publicării:
Cum îți poți da seama că ai un copil fericit? 

Psihologul Katya Jimenez Molins, cunoscută pentru experiența sa în domeniul sănătății emoționale a copiilor, a vorbit într-un interviu pentru publicația La Nacion despre cele mai clare semne care reflectă starea de bine a celor mici.

Potrivit specialistei, sunt șase indicatori importanți care pot ghida părinții.

CITEȘTE ȘI 10 afirmații foarte importante pe care fiecare copil ar trebui să le audă de la părinți și bunici, potrivit psihologilor. Bonus: o frază pe care NU ar trebui să o audă niciodată

SURSA FOTO: freepik.com @alexkich

Libertatea de a-și exprima emoțiile

Primul și, poate, cel mai important semn al fericirii unui copil este capacitatea acestuia de a-și exprima liber emoțiile.

„Un copil fericit știe că își poate arăta sentimentele fără teamă, că părinții îl vor înțelege și sprijini”, explică psihologul.

Curiozitatea față de lume

Copiii fericiți pun întrebări, explorează și vor să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor.

Această curiozitate este o dovadă clară a unui mediu în care se simt în siguranță și susținuți să descopere.

Atașamentul sigur față de familie

Baza stabilității emoționale a copilului o reprezintă legătura sigură cu părinții.

Atunci când știe că este iubit necondiționat și că poate conta pe sprijinul familiei în momentele grele, copilul își dezvoltă încrederea în sine și în ceilalți.

Plăcerea de a fi creativ

Copiii care se simt bine în pielea lor găsesc bucurie în activități creative, fie că este vorba de desen, muzică, jocuri de rol sau construcții.

Își exprimă imaginația liber, atât singuri, cât și alături de prieteni.

Ușurința în relaționare

Un copil fericit este relaxat în interacțiunile cu cei din jur.

Se simte în largul lui atunci când comunică, își face prieteni și participă cu plăcere la activități de grup.

Capacitatea de a face față dificultăților

Poate cel mai subtil, dar important semn: abilitatea copilului de a trece peste momentele grele fără să se blocheze emoțional.

Acest lucru nu înseamnă că nu suferă, ci că are resursele emoționale necesare pentru a merge mai departe, o calitate formată cu sprijinul părinților și al unui mediu echilibrat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Tabla înmulțirii în clasa a II-a? Prof Claudia Chiru spune STOP și explică metoda care funcționează: „Îi las să se chinuie un pic. Apoi o cer cu disperare. Și o învață într-o săptămână!” / VIDEO

„Oare nu putem reveni la matematica de modă veche?” Un tată copleșit de o temă de clasa I cere ajutor online: „Un copil de 7 ani poate să înțeleagă întrebarea asta?”

Studiu: Copiii care primesc asta între 5 și 10 ani au șanse mai mari să fie de succes când vor fi adulți

Trendul de pe TikTok care îi scoate din minți pe profesori. Cum o expresie virală a devenit în școli un semn de tachinare și lipsă de respect: „Elevii o folosesc în orice situație”

pixel