Universitățile pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere
Data publicării:
Vești bune pentru universitățile din România

Universitățile de stat acreditate pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere pâna pe 26 iulie, în runda II-a pentru două apeluri de 70 de milioane de euro, lansate de Ministerul Educației.

Cel puțin 40% din infrastructura nou construită este destinată studenților proveniți din medii defavorizate, conform Ghidurilor.

Construirea unui cămin studențesc nou în Regie a fost proiectul cu cel mai mare punctaj în apelul privind construcția infrastructurii universitare.

Alocarea financiară a apelului de proiecte pentru construcția de cămine universitare este de 43.028.568 de euro, iar pentru modernizarea infrastructurii universitare (spații de recreere și cazare) este de 27.275.000 de euro, conform comunicatului Ministerului Educației. În total, sunt disponibili 70 de milioane de euro, potrivit Edupedu.ro.

Solicitanții eligibili sunt toate tipurile de instituții de învățământ superior de stat acreditate.

Apelurile sunt de tip competitiv, cu termen limită de depunere. Finanțarea se alocă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil. 

În cadrul ambelor apeluri, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, disponibilă la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro, în perioada 19.06.2024-26.07.2024, ora 17:00, a anunțat Ministerul Educației.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel