Universitățile pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere
Data publicării:
Vești bune pentru universitățile din România

Universitățile de stat acreditate pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere pâna pe 26 iulie, în runda II-a pentru două apeluri de 70 de milioane de euro, lansate de Ministerul Educației.

Cel puțin 40% din infrastructura nou construită este destinată studenților proveniți din medii defavorizate, conform Ghidurilor.

Construirea unui cămin studențesc nou în Regie a fost proiectul cu cel mai mare punctaj în apelul privind construcția infrastructurii universitare.

Alocarea financiară a apelului de proiecte pentru construcția de cămine universitare este de 43.028.568 de euro, iar pentru modernizarea infrastructurii universitare (spații de recreere și cazare) este de 27.275.000 de euro, conform comunicatului Ministerului Educației. În total, sunt disponibili 70 de milioane de euro, potrivit Edupedu.ro.

Solicitanții eligibili sunt toate tipurile de instituții de învățământ superior de stat acreditate.

Apelurile sunt de tip competitiv, cu termen limită de depunere. Finanțarea se alocă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil. 

În cadrul ambelor apeluri, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, disponibilă la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro, în perioada 19.06.2024-26.07.2024, ora 17:00, a anunțat Ministerul Educației.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Adda a răbufnit pe TikTok: „Cine a făcut, mă, manualele de clasa a II-a? Nu mai pot!” Părinții confirmă: „Ceva de speriat! Zici că o fac intenționat să-i îndobitocească”

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Profesoara Claudia Chiru atrage atenția: „Asta e greșeala foarte mare pe care o fac părinții înainte să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare!” / VIDEO

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

pixel