Urania Cremene: „Tații nu sunt pe locul doi”
Data publicării:
Tații joacă un rol esențial în viața copiilor lor, iar acest lucru merită mai multă recunoaștere. Deși adesea sunt mai puțin în centrul atenției, implicarea lor în creșterea celor mici este fundamentală. 

De la primele momente în care bebelușul le strânge degetul mic, până la momentele de zi cu zi, când sunt primii care răspund la nevoile copiilor, tații sunt acolo, în mod constant, oferind sprijin, iubire și siguranță.

A deveni tată este o călătorie care vine cu momente emoționante, provocări și, mai ales, cu o legătură unică cu propriul copil. 

Într-o lume în care adesea mama este considerată „centrul universului” în creșterea copiilor, nu trebuie să uităm niciodată cât de esențială este implicarea tatălui.

Tații nu sunt „pe locul 2”, așa cum s-ar putea crede, ci sunt cei care, alături de mame, joacă un rol la fel de important în viața unui copil.

De la primele momente în care bebelușul le prinde degetul mic în palma caldă și moale, până la momentele de zi cu zi – schimbarea scutecelor, plimbările în parc sau chiar simpla „pauză” pe care o oferi atunci când mama are nevoie de un moment pentru ea – tații sunt acolo, pregătiți să sprijine, să încurajeze și să iubească.

Citește și Cum este când devii bunică pentru prima dată? Cum trăiești această nouă etapă din viață?

Urania Cremene: „Sunt primii în care ne odihnim sufletele”

Vezi și Afirmații pozitive pe care fiecare fiică trebuie să le audă de la părinții ei

„Tații nu sunt pe locul 2.De fapt…Sunt primii cărora bebelușul le strânge degetul mic în pumnul lor moale și cald, care miroase a viață.

Sunt primii care ne fac sute de poze când alăptăm și când schimbăm scutece sau când copiii își iau având spre Lume și merg în picioare sau pe bicicletă.

Sunt primii care se îmbracă și ies pe ușă în câteva secunde când copiii au nevoie de un medicament, de un biberon cu lapte sau de crema de protecție solară.

Sunt primii care poartă copiii în marsupii, care-și fac curaj să le facă baie și care mai fac și o glumă în timp ce noi ne temem că s-ar putea întâmpla ceva.

Sunt primii în care ne odihnim sufletele și care ne potolesc frământările și grijile cu un simplu „Hai, ia o pauză. Respiră și tu puțin. Mă joc eu cu el”.… și sunt de neînlocuit.

Dacă vrei să-i faci o surpriză tatălui copilului tău, dă-i tag și scrie-i de ce el e primul în viața voastră.Nu știu dacă-i vei smulge o lacrimă, dar cu siguranță îi vei aduce zâmbetul pe față și liniște în suflet. Iar asta-i tot ce contează, nu-i așa?”, spune specialista în parenting Urania Cremene.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...



Cele mai noi articole

Top 10 nume de băieți care au fost la modă în anii ’90

Alexandru sau Mihai. Sunt două dintre cele mai...

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

Aceasta este considerat cel mai frumos nume din lume, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Birmingham

pixel