Vacanța de toamnă 2024: Ultima săptămână de cursuri pentru elevi! Când se întorc copiii la școală?
Data publicării:
Începând de sâmbătă, 26 octombrie, toți elevii din clasele I-XII vor intra în vacanța de toamnă. Aceasta este prima pauză din anul școlar 2024-2025, marcând finalul primului modul de învățare. Cursurile vor fi reluate luni, 4 noiembrie, odată cu începerea celui de-al doilea modul. 

După vacanța de toamnă, modulul al II-lea de învățare va avea loc între 4 noiembrie și 20 decembrie 2024. Acest interval reprezintă ultimul modul înainte de vacanța de iarnă.

Calendarul vacanțelor școlare 2024-2025

Vacanța de iarnă

Elevii vor avea vacanța de iarnă începând de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până marți, 7 ianuarie 2025. Această perioadă face parte din modulul al II-lea. În plus, luni, 6 ianuarie 2025, de Bobotează, este o zi liberă legală.

Vacanța de schi

Vacanța de schi, sau vacanța mobilă, este programată între 10 februarie și 2 martie 2025, însă durata exactă va fi stabilită de inspectoratele școlare, în funcție de fiecare județ sau de municipiul București. Această vacanță va dura o săptămână și va avea loc între modulele III și VI.

Vacanța de primăvară

A patra vacanță din anul școlar 2024-2025 va începe vineri, 18 aprilie 2025, și se va încheia duminică, 27 aprilie 2025. Aceasta face parte din modulul IV de cursuri.

Vacanța de vară

Vacanța de vară, cea mai așteptată pauză pentru elevi, va începe sâmbătă, 21 iunie 2025, și se va încheia duminică, 7 septembrie 2025. Aceasta marchează finalul anului școlar 2024-2025, după încheierea ultimului modul de curs, modulul V.

Examenele școlare 2025: Date importante

Bacalaureat 2025

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat din 2025 va începe pe 10 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. În schimb, competențele vor fi susținute încă din luna ianuarie.

Evaluarea Națională 2025

Evaluarea Națională va debuta pe 23 iunie 2025, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Simulările pentru acest examen important sunt programate pentru luna martie 2025.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT / FOTO: Freepik.com@ harsh2030fp

Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra / FOTO: freepik.com@ yearon112

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele! / FOTO: freepik.com @ user18954937

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele!

Afirmații care provoacă nesiguranță și furie în copilul tău... NU le spune! / FOTO: freepik.com @Yulia Raneva

Afirmații care provoacă nesiguranță și furie copiilor tăi... nu le spune!

pixel