Videoclip sfâșietor! O mamă și-a înlocuit copilul pierdut cu un ursuleț de pluș: „Facem lucruri ciudate atunci când suntem îndurerați” / VIDEO
Data publicării:
Pe TikTok, o tânără a povestit cum un ursuleț de pluș i-a fost de ajutor în a trece peste pierderea bebelușului său, pierdut în săptămâna 37 de sarcină. 

Moartalitatea perinatală afectează mii de familii! Aceste pierderi au un impact profund și durabil asupra părinților și apropiaților.

Deși există multe persoane care doresc să ofere suport, găsirea cuvintelor potrivite în fața unei asemenea tragedii poate fi dificilă.

Părinții care suferă după astfel de pierderi mai sunt numiți mama sau tata unui „înger”. Aceste denumiri se referă la părinții care au pierdut un copil după cel puțin 20 de săptămâni de sarcină sau care au pierdut un nou-născut în primele 7 zile de viață.

În cazul unei pierderi înainte de 20 de săptămâni de sarcină, se vorbește despre avort spontan.

„Facem lucruri ciudate atunci când suntem îndurerați”

În Statele Unite, o mamă care și-a pierdut copilul în săptămâna 37 de sarcină, aproape de data preconizată a nașterii, a găsit o modalitate de a gestiona pierderea fiului său: un ursuleț de pluș pe care îl poartă într-un marsupiu când simte nevoia de a-i simți prezența fizică.

@weylynsmama ???????? grief. #weylyn #stillborn #37weeks #griefawareness ♬ original sound - Cora Bryant

Numele băiețelului ei era Weylyn. Conform spuselor ei, „aceasta este o manieră unică de a-i aduce omagiu fiului și de a alina durerea din inimă. Facem lucruri ciudate atunci când suntem îndurerați!”

Într-un videoclip al ei, care a acumulat 5 milioane de vizualizări, ea explică că poartă ursul când este copleșită de plâns.

„Îmi reglează sistemul nervos atât de mult încât nu mai plâng”, mărturisește ea.

@weylynsmama I think about you all the time weylyn. I miss you so so much ????????#stillborn #griefawareness #37weeks #weylyn #stillbornawarness ♬ someday i'll get it - Alek Olsen

„Durerea nu are un termen limită”

Povestea emoționantă a generat o puternică empatie în rândul utilizatorilor de internet.

„Fratele meu mai mare a fost născut mort, cu un an înainte de nașterea mea. Îi sărbătoream întotdeauna ziua de naștere și vizitam adesea cimitirul în copilărie. El este, fără îndoială, membru al familiei noastre”, relatează un utilizator de pe TikTok.

O altă mamă își împărtășește experiența: „Draga mea fiică, Isabella, s-a născut moartă la 37 de săptămâni. Am un ursuleț pe nume Molly, ca și ea, care este foarte special pentru mine. Durerea nu are un termen limită”.

@weylynsmama Grief makes ya weird #stillborn #37weeks #griefawareness #weylyn ♬ original sound - Cora Bryant



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Fotografie de la Yan Krukau/Pexels

Sfaturi pentru părinții cu copii stângaci: Cu siguranță NU știai aceste lucruri

Învață un copil engleză, animale sau culori de la ecrane? Marius Zamfir avertizează părinții: „Numai DUPĂ ce i s-au DEBLOCAT aceste mecanisme!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Învață un copil engleză, animale sau culori de la ecrane? Marius Zamfir avertizează părinții: „Numai DUPĂ ce i s-au DEBLOCAT aceste mecanisme!” / VIDEO

pixel