Vizarea actelor de studii și a altor documente emise de universități din România se va face prin semnătură electronică de către CNRED
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri
Modificări cu privire la vizarea actelor de studii și a altor documente emise de universități din România. Vezi în articol despre ce este vorba

Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) va emite semnături electronice pentru vizarea actelor de studii, conform noilor norme metodologice. Aceste norme reglementează vizarea actelor de studii, a anexelor la acestea și a documentelor școlare universitare emise de instituțiile de învățământ superior din România. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial pe 3 iunie, introduce modificări semnificative, inclusiv eliminarea adeverinței de autenticitate din dosarul necesar pentru vizare. Totuși, adeverința de autenticitate rămâne pe lista documentelor care pot fi vizate de CNRED.

De acum, pentru vizarea actelor de studii nu mai este necesară depunerea adeverinței de autenticitate. Aceasta nu mai figurează printre documentele necesare pentru a obține viza, conform noilor norme metodologice.

CNRED rămâne instituția responsabilă pentru vizarea actelor de studii, a anexelor și a documentelor școlare universitare emise de instituțiile de învățământ superior acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu din România.

Vizarea actelor de studii se va realiza prin aplicarea unei semnături electronice calificate pe copia în format PDF a actului de studii, a anexei sau a documentului școlar universitar, potrivit Edupedu.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Școală de la 8:00 - 17:00”. Soluția lui Daniel David pentru părinții care nu pot lua copiii de la școală la prânz. Profesorii vor fi plătiți în plus!

Ministrul Educației: „Norma didactică a profesorilor va crește”

Copiii care au acest obicei „prost” sunt, de fapt, mici genii, spun psihologii. Semnele pe care părinții le ignoră și ce spune știința despre ele

Președintele României Nicușor Dan: „Este anormal să numești «de merit» ceea ce iau 30% dintre elevii din sistem”

pixel