Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu. Procesul a fost amânat pe 7 iunie
Data publicării:
În noaptea fatidică, Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori, însă a fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri, deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă.

Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul mortal de la 2 Mai, în agust 2023, cere, din nou, să fie judecat în arest la domiciliu. El spune că vrea să-și continue studiile și vrea să se înscrie la facultate. O decizie în acest sens va fi luată pe 30 mai.

Joi, 23 mai, pentru prima dată în acest proces, tânărul a fost prezent fizic în sala de judecată, dând ochii cu părinții celor cărora le-a curmat viața. 

De când a început procesul, Pascu a contestat mereu decizia arestului, însă toate solicitările lui de până acum au fost respinse. Noul magistrat care a preluat cazul după recuzarea Ioanei Ancuța Popoviciu a decis ca martorii să fie audiați din nou. De asemenea, a permis avocaților să depună o nouă cerere pentru schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat. Următorul termen de judecată este stabilit pentru data de 7 iunie. Începând cu 1 iunie, Ioana Ancuța Popoviciu va fi transferată, la cerere, de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, potrivit Observatornews.

Accidentul a avut loc în 19 august 2023, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc, iar alți trei tineri au fost răniți.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Desființarea inspectoratelor școlare a fost amânată

Guvernul a decis să amâne desființarea inspectoratelor...



Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel