„Vreau o păpușă cu capul drept”. Scrisorile copiilor români pentru Moş Crăciun: „Îmi doresc să nu se mai certe părinții mei, să am o familie bună”
Data publicării:
Proiectul „Cutia poștală a lui Moș Crăciun” s-a încheiat cu succes, iar cutiile poștale speciale au fost inundate de mii de scrisori pline de gânduri, dorințe și urări din partea copiilor din întreaga țară. Fiecare scrisoare a avut puterea de a aduce zâmbete pe fețele spiridușilor sau chiar câte o lacrimă emoționată.

Printre aceste scrisori pline de inocență, unii copii și-au detaliat cu grijă dorințele legate de jucării, în timp ce alții au lăsat în seama lui Moș Crăciun libertatea de a alege cadoul potrivit. Remarcabil este faptul că unii micuți s-au gândit și la problemele globale, cerând soluții pentru chestiuni precum încălzirea globală.

Poșta Română a subliniat diversitatea acestor scrisori, evidențiind solicitările variate ale copiilor. De la cereri de jucării până la rugăminți pentru ajutor în probleme de subzistență, fiecare scrisoare a contribuit la crearea unei atmosfere speciale de sărbătoare și generozitate. Este minunat să vedem cum spiritul Crăciunului aduce împreună o varietate atât de mare de dorințe și emoții.

Ce i-au scris copiii români lui Moș Crăciun?

SURSA FOTO: freepik.com @alexkich

Pe posta-romana.ro, au fost publicate câteva fragmente din cele mai interesante scrisori:

„Dragă Moș Crăciun, toți copiii te iubesc, dar în acest an sub bradul de acasă vei vedea iubirea mea pentru tine. Te voi lăsa liber să îmi dai tot ce vrei tu”.

„Vreau o păpușă cu capul drept”.

„Aduci cadouri doar la copiii cuminți? Dacă da, cei obraznici ce primesc?”

„Tu ce faci în timpul tău liber?”

„Crezi că reclamele de la Coca-Cola te fac prea gras?”

„Tu ești și Moș Nicolae? Dacă da, pe 6 decembrie îți pui costum verde sau albastru?”

„Eu sunt operată la cap de două ori și mi-aș mai dori sănătate multă mie și tuturor copiilor bolnavi din spitale”.

„Anul acesta îmi doresc ce am visat întotdeauna că vreau să am. Anul acesta îmi doresc o fermă adevărată, unde să am mulți cai, la munte, lângă mânăstirea Corbii de piatră”.

„Am fost cuminte, bună și respectuoasă, am mai făcut și câteva greșeli, dar în rest am fost bine. (...) În afară de asta, mai vreau să îmi dai o zăpadă frumoasă de Crăciun și multă voioșie. Mulțumesc!”

„Dragă Moș Crăciun(...) dacă se poate, anul acesta să vină și la mine. La mine nu prea a venit în fiecare an”.

„Salut, Moș Crăciun! Sper că am fost un copil cuminte anul ăsta. Să ai grijă pe drumul tău spre copiii din toată lumea. Vreau să îți placă prăjiturile pe care le fac cu mama anul acesta și laptele cald, dar și morcovii pentru reni”.

„Îmi doresc ca familia mea să fie fericită, sănătoasă și unită.(...) Îmi doresc ca și tu să faci față tuturor cadourilor solicitate de copiii din întreaga lume! Tu ce mai faci? Cum te mai simți? Vreau să îți mulțumesc pentru toate cadourile pe care mi le-ai trimis an de an”.

„Deși mă descurc în studiile mele, îmi este mai greu să îmi achit anumite nevoi școlare. Părinții mei nu au posibilitatea de a ne cumpăra cadouri de Crăciun, ca ceilalți părinți ai altor copii. Așa că, te rog, să ne ajuți cu ce crezi tu că este mai bun pentru mine și familia mea”.

„Anul acesta știu că nu am fost foarte cuminte, dar promit că o să fiu mai cuminte. (...) Cel mai mult îmi doresc să nu mai am rușine de oameni și să nu îmi mai fie frică de mami și să iau note bune la școală și mami să nu mai fie întruna supărată”.

„Crăciunul este sărbătoarea mea preferată. Bradul este împodobit din noiembrie, iar fursecurile sunt în plan pentru săptămâna viitoare. Vor fi delicioase! Te rog să le guști când vii. Anul acesta vei veni cu sania? Vreau multă bucurie, voie bună și clipe frumoase în familie”.

„Mi-a plăcut foarte mult la tine acasă pentru că era multă zăpadă și m-am întâlnit cu tine și cu Doamna Crăciun. Mai am niște întrebări pe care nu am avut timp să ți le pun: tu te joci cu zăpada? Mie îmi place să construiesc oameni de zăpadă și igluuri”.

„Anul acesta nu-mi doresc foarte multe de la tine. De exemplu, să nu se mai certe părinții mei, să am o familie bună, fără certuri mereu și toată lumea să fie sănătoși și bucuroși mereu. Și mai am o dorință la tine, Moșule: adu-le și la copiii care nu au nimic câte o jucărie, să fie și ei fericiți de Crăciun”.

„Dragă Moș Crăciun, am fost obrăznicuță, dar o să fiu mai cuminte dacă ar exista o rețetă să fiu cuminte, aș găti-o direct”.

„Îți mulțumesc că mi-ai făcut fiecare Crăciun să fie plin de magie și veselie. Ești un om bun a cărui poveste aduce zâmbetul larg pe fețele tuturor copiilor. (...) Îmi doresc foarte mult să îmi citești scrisoarea și să știi că nu-mi doresc nimic mai mult în afară de sănătate și fericire familiei și prietenilor mei”.

„Anul acesta nu am fost prea cuminte, nu am avut cele mai bune note la școală și nu am fost un copil care să stea la locul lui. Dar, dacă ai putea, anul acesta, nu aș vrea să vii la mine, deoarece am tot ce îmi trebuie, am o familie, am ce mânca, am tot ce îmi doresc. Însă, dacă ai putea as vrea să mergi la cei care nu o duc așa bine ca mine, la cei care nu au nimic și să îi ajuți pe ei”.

„Ceea ce îmi doresc eu, e că îmi doresc din inimă aici, să am o casă a noastră, să putem să locuim aici definitiv, să nu ne mai mutăm deloc, ca să putem să ne terminăm școala aici, măcar 8 clase, toți frații. (...) Mama noastră e amărâtă și chinuită că e vorba ca acum, pe 17 februarie 2024, trebuie să plecăm de aici și nu se va ști unde ne-om duce, pentru că aici nu putem să stăm mai mult de un an.”

„Un avion care zboară cu telecomandă, cu gloanțe de jucărie sau dacă nu, fără, jocul care are un turn care se dărâmă și trebuie să iei piesă cu piesă. Ca să nu se dărâme, trebuie să iei o piesă, dar o piesă care să nu dărâme turnul, o tabletă care desenezi pe ea, o foaaie neagră care dacă o scrijelești ies pisicile războinice”.

„Eu, tati, mami, buni și Paco vom fi sănătoși?”

„De ce uneori am gânduri rele?”

„De ce oamenii poluează?”

„Cum putem opri încălzirea globală?"

Nici „oamenii mari” nu au lipsit dintre cei care i-au trimis Moșului gândurile și dorințele lor

„Anul acesta îmi doresc o căciulă și un pulovăr. În rest, tot ceea ce îmi doresc, am deja. Pe fetița mea și pe minunata mea soție, pe care îmi doresc să le știu sănătoase și voinice, ca până acum”.

„Dragă Moș Crăciun, aici ......, tatăl ...... și soțul ......(...) Eu îmi doresc de la tine să ne aduci multă sănătate pentru toți, timp de calitate împreună, multă iubire”.

„Sunt antrenor la un club sportiv din Craiova. Te anunț  că am cei mai cuminți copii, cei mai talentați, cei mai ordonați și cei mai punctuali și, în același timp, cu rezultate bune la școală. Te rog să treci pe la fiecare să le lași darurile mult dorite, pe care, sigur, le merită. Îți mulțumim că revii în fiecare an, de sărbători. Îți dorim să fii sănătos și bun! ”

Campania „Cutia poștală a lui Moș Crăciun” face parte din misiunea Companiei Naționale „Poșta Română” de a conserva tradiția scrisului de mână și de a pune oamenii în contact. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

Semne că prietenul tău este invidios pe tine în secret

Prietenii sănătoși și durabili se bazează pe multă...

Momente când este în regulă să încalci regulile

În viața de zi cu zi, regulile sunt importante, dar...

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

În ziua de azi, mulți oameni caută să-și construiască o...

De ce ar trebui copiii să citească Harry Potter

Seria Harry Potter, scrisă de J.K. Rowling, nu este...



Cele mai noi articole

Top citite
„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie / FOTO: freepik.com @senivpetro

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

pixel