Vrei să adopți un câine? Ține cont de aceste sfaturi oferite de Hilde Teodora din cadrul Serviciul Protecția Animalelor CJ Ilfov
Data publicării:
Tudor-Tim Ionescu, realizatorul DC Anima, o avut-o ca invitată pe Hilde Tudora din cadrul Serviciul Protecția Animalelor CJ Ilfov. Împreună au discutat despre ceea ce presupune adopția unui cățel.

Primirea unui animal în casa ta implică multe sacrificii. Dar în schimb „contul tău bancar emoțional” va fi întotdeauna pozitiv.

Este fantastic să ai unul sau mai mulți câini acasă și să-i vezi cum se joacă cu copiii. În plus, există numeroase avantaje de a avea un animal de companie în familie. 

Cu toate acestea, este necesar să cunoașteți câteva informații fundamentale dacă vă veți decide să adoptați un cățel, atunci în acest articol veți găsi informațiile necesare de care ar trebui să țineți cont.

Iată de ce ar trebui să țineți cont dacă doriți să adoptați un câine

Relația cu câinele poate fi comparată cu un cont bancar: cu cât investim mai mult și mai bine în relație, cu atât obținem mai multe beneficii. Contul nostru bancar emoțional „se umple” atunci când reușim să oferim câinelui nostru o viață fericită și satisfăcătoare, asta îi permite să ne răsplătească, nu doar cu bucuria lui, ci și cu mai puține probleme de comportament.

”Cel mai important este să ne punem întrebarea dacă suntem în stare să avem un animal și să vorbim cu oamenii din jur. Decât să ne luăm un câine și să ne batem joc de el, mai bine nu ne mai luăm. Asta e cel mai important: să ne punem această întrebare și să ne răspundem sincer”, ne sfătuiește Hilde Tudora din cadrul Serviciul Protecția Animalelor CJ Ilfov.

”Este bine să vorbiți cu un prieten care a avut câine, pentru că un animal,nu neapărat câinele, vine la pachet cu foarte multe lucruri. Când este un pui de cățel își face nevoile peste tot, are nevoie de educație, are nevoie de timp, de îngrijire. Mai mult decât atât, inclusiv din punct de vedere financiar trebuie să ne punem întrebări. Nu este nicio rușine. E o responsabilitate pentru următorii 10-15 ani și cu cât trece timpul, cu atât câinele îmbătrânește și la fel ca omul are și el probleme de sănătate”, a mai precizat Hilde Tudora.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel