Dacă răspunzi „da” la aceste întrebări este posibil să suferi de sindromul impostorului în relațiile tale de prietenie
Fetița de 4 ani s-a uitat la mama ei și a întrebat-o cu o expresie hotărâtă: „Mamă, chiar există Zâna Măseluță?”.
Femeia a povestit întâmplarea într-un videoclip de pe TikTok. Davis a rămas blocată pentru o clipă și apoi a avut o lovitura de geniu, pe care a decis să o împărtășească online tuturor părinților ei.
„Mi-am privit fiica în ochi și am întrebat-o: vrei răspunsul magic sau răspunsul adulților? ” În acel moment, fetița a răspuns prompt că vrea să aibă răspunsul magic la întrebarea pe care tocmai o pusese.
Atunci mama ei i-a spus: „Sigur că zâna dinților există!” și astfel s-au bucurat amândouă: fetița cu răspunsul primit, mama nefiind nevoită să-și mintă fiica.
Sub videoclip, mulți utilizatori au comentat spunându-și experiențele cu copiii lor, explicând că anumite întrebări le face pe mămici să tremure de frică că le vor nărui prematur visele copiilor:
„La fel am făcut și în cazul lui Moș Crăciun. Fiica mea mea spus că vrea să știe răspunsul adulților. Așa că i l-am spus, doar că ea a zis că preferă să se prefacă că Moș Crăciun există”, a mai povestit femeia.
O altă utilizatoare a povestit experiența avută cu fiul ei: ”Fiul meu însă m-a păcălit. A vrut să verifice el însuși existența sau nu a Zânei Măseluță lăsându-și unul dintre dinții sub pernă fără să ne spună nimic”, a explicat femeia: ”Când a descoperit că l-am mințit a fost furios pe noi”, a conchis aceasta.
Foto: Freepik @ master1305
Zâna Măseluță este un personaj de basm îndrăgit în întreaga lume, cunoscută mai ales pentru rolul său magic în viața copiilor care își pierd dinții de lapte. Povestea sa are origini variate, fiind influențată de tradiții europene și de evoluția culturilor moderne.
Conform legendei, atunci când un copil pierde un dinte de lapte, acesta trebuie să-l pună sub pernă înainte de culcare. Peste noapte, Zâna Măseluță vine, ia dintele și lasă în schimb o mică recompensă, de obicei bani sau un cadou simbolic. Acest gest magic marchează o etapă importantă din viața copilului – tranziția spre maturizare.
Rădăcinile poveștii se regăsesc în obiceiuri medievale europene. În unele regiuni, dinții copiilor erau arși sau îngropați pentru a proteja copilul de spirite rele sau pentru a asigura sănătatea lor viitoare.
Tradiția Zânei Măseluță a luat amploare mai târziu, în special în secolul XX, în țările vorbitoare de engleză, și s-a răspândit rapid datorită popularității poveștilor pentru copii.
Astăzi, Zâna Măseluță este o figură simbolică ce aduce bucurie și sprijină imaginația copiilor, fiind o ocazie pentru părinți de a crea momente speciale și amintiri frumoase pentru cei mici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Hainele pentru cei mici nu sunt doar confortabile, ci...
Visezi la soare și muzică?...
Freya este un nume care aduce cu sine o aură de mister...
Copilăria este o etapă...