Lista cu cele mai frumoase nume pe care părinții români le vor alege pentru copiii lor în 2025, conform ChatGPT
Toți părinții, la un moment dat, au auzit și apoi au trebuit să spună povestea Zânei Măseluță.
Originile Zânei Măseluță sunt învăluite în mister și variază de la țară la țară. Cu toate acestea, una dintre primele mențiuni ale unei figuri asemănătoare datează din Franța secolului al XVII-lea.
Această creatură mitologică a folclorului popular occidental, care își are rădăcinile în tradiția americană și europeană antică.
În multe culturi europene, se credea că pierderea dinților de lapte era un moment important în viața unui copil și că Zâna Măseluță era prezentă pentru a sărbători această tranziție.
Zâna însoțește copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, perioada în care are loc trecerea de la dinții de lapte la dinții permanenți.
Zâna dinților își are originile în istoria Europei antice, unde în mod tradițional erau îngropați dinții de lapte pierduti ai copiilor. Odată ce copiii își pierdeau al șaselea dinte de lapte, părinții îi ofereau copilului, în secret, un cadou, de obicei punând o monedă sub pernă.
Ideea unei figuri supranaturale care are grijă de dinții căzuți ai copiilor este prezentă în multe tradiții populare. Cea mai des întâlnită poveste este că, atunci când un copil își pierde un dinte de lapte, îl pune sub pernă înainte de a merge la culcare. În timpul nopții, Zâna vine tăcută și ia dintele, lăsând în urmă o mică surpriză drept recompensă.
Foto: Jonatan Borba/ Pexels
Casa Zânei este un loc magic și fascinant care reflectă pasiunea ei pentru dinții pe care îi colecționează în întreaga lume. Locuiește într-un castel alb, somptuos, cu turnuri care se înalță maiestuos și un șanț strălucitor înconjoară casa lui.
Zâna Măseluță este extrem de meticuloasă în alegerea dinților pe care îi folosește pentru a-și construi castelul fermecat. Preferă dinții frumoși, albi, care reprezintă îngrijirea și atenția dedicate igienei bucale. Dacă un dinte are o carie sau o pată întunecată, acesta este aruncat cu grijă într-o peșteră vastă, unde va fi transformat în praf de zână.
Poveștile spun că zâna folosește dinții prețioși adunați pentru a crea splendide coliere, brățări și alte bijuterii magice.
Pe lângă construirea castelului și crearea de bijuterii unice, Zâna își îndeplinește și sarcina importantă de a aduce surprize copiilor care și-au pierdut dinții de lapte. Cu un strop de magie și un zâmbet strălucitor, se aventurează noaptea în casele copiilor pentru a schimba dintele cu o mică recompensă, lăsând în urmă o emoție de bucurie și o amintire prețioasă.
Foto: MM Dental/ Pexels
Dacă nu vrei să te limitezi la a lăsa banii sub pernă, dar vrei să faci vizita Zânei mai credibilă și mai distractivă în ochii copilului tău, poți:
- Folosiți sclipici: puneți sclipici colorate ( sclipici ) pe noptieră sau în alte părți ale casei. Ideal ar fi să creezi urme false de zână;
- Lasă o baghetă magică: fă o baghetă cu o scobitoare și o stea creată cu hârtie colorată și prefă-te că zâna a uitat-o din greșeală (ai să vezi că se va întoarce să o ia la următorul dinte căzut);
Ei bine, da, există și un film despre Zâna Măseluță, interpretat de foarte celebrul actor, Dwayne „The Rock” Johnson.
Filmul se intitulează Tooth Fairy, este foarte amuzant și este potrivit pentru toți membrii familiei, în special pentru copii.
Celebrul jucător de hochei Derek Thompson, supranumit Zâna Măseluță, este nevoit să devină zână și să recupereze toți dinții căzuți lăsând un cadou copilului.
Derek este catapultat în lumea zânelor, care nu sunt de acord cu prezența lui ca Zână, deoarece arună o lumină proastă asupra imaginii lor.
Regina zânelor, interpretată de Julie Andrews, îl obligă pe Derek să îmbrace o fustă de balet roz, o pereche de aripi și să facă înconjurul lumii, îndeplinindu-și rolul de Zănă.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...