Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
În cadrul proiectului legislativ pe care l-a propus, europarlamentarul se angajează să ofere tratament gratuit tuturor copiilor diagnosticați cu diabet zaharat insulino-dependent. O mișcare remarcabilă pentru a le oferi micuților o șansă la o viață normală.
„Vreau ca toţi copiii să benefieze gratuit de cel mai bun tratament şi să aibă o şansă la o viaţă normală. Am o veste bună. Printr-o nouă încadrare legislativă am reușit ca toţi copiii care suferă de diabet zaharat insulino-dependent să fie protejați.
Concret a fost eliminat criteriul vârstei pentru a beneficia de însoţitor şi sunt şi alte avantaje pentru aceşti copii şi familiile acestora:
(1) Toţi copiii şi adolescenţii cu diabet zaharat insulino-dependent vor beneficia de însoţitor până la 18 ani. Până acum acest drept era limitat pe criteriul vârstei, doar până la 7 ani, ca şi cum un copil de 8 ani ar putea să-şi controleze singur glicemia sau să-şi calculeze singur mâncarea.
(2) Toţi copiii care suferă de această afecţiune vor primi până la împlinirea vârstei de 18 ani „o alocaţie lunară de 200 de lei care se adaugă la celelalte drepturi prevăzute de lege“.
(3) O altă veste bună este faptul că valabilitatea certificatului de încadrare în grad de handicap va creşte la 2 ani, până acum fiind valabil doar 6 sau 12 luni.
Urmează gratuitatea pentru toate consultaţiile şi tratamentele stomatologice ale copiilor.
Ziua mondială de luptă împotriva diabetului (14 noiembrie) s-a desfăşurat adesea sub sloganul `înțelege diabetul, preia controlul` dar poate că acest lucru ar fi trebuit adus la cunoștiință în primul rând oficialităților. Fără o educație timpurie pentru adoptarea unui stil de viață sănătos în profilaxia diabetului, prognosticul nostru privind evoluția numărului de cazuri rămâne extrem de rezervat”, a scris Medicul Tudor Ciuhodaru pe pagina de Facebook.
Ziua Mondială de luptă împotriva diabetului este o inițiativă globală care are loc în fiecare an pe 14 noiembrie. Scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare cu privire la diabet, atât în rândul publicului larg, cât și în comunitatea medicală. Evenimentul a fost stabilit de Federația Internațională a Diabetului (FID) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a evidenția impactul crescut al diabetului asupra sănătății la nivel global.
Pe 14 noiembrie, organizațiile din întreaga lume desfășoară activități de informare, campanii de educare și evenimente menite să aducă la cunoștința oamenilor importanța prevenirii și gestionării diabetului. Această zi este, de asemenea, o ocazie de a atrage atenția asupra problemelor legate de această afecțiune și de a promova măsuri pentru prevenirea și controlul diabetului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Este adesea dificil pentru...
Ai auzit vreodată de termenul...