„ACELA este momentul în care eu îmi pierd copilul”. Teodora Mețiu explică cum trebuie să reacționezi ca părinte la micile greșeli ale copilului
Data actualizării:
Data publicării:
Mulți părinți se confruntă cu lipsa de comunicare între ei și părinți. Iată ce duce la această problemă/

Teodora Mețiu, trainer public speaking, ne explică cum reacțiile părinților față de micile greșeli ale celor mici, poate să-i îndepărteze complet de propriul copil.

„Dragii noștri copilași, ne vor transforma pe noi, părinții, în sfătuitorii lor, în oamenii cărora li se vor confesa în cele mai grele și urate părți din viețile lor.

Câtă vreme noi, părinții, le arătăm ca pot avea încredere în noi, nu din cuvinte, cu din reacții, grijă la reacțiile pe nimicuri, grijă la reacțiile pe pahar vărsat, grijă la reacție ciorba sau castron întors pe mine sau la reacții de genul: am uitat ceva la școală sau nu mai știu unde este bluza albă!

Pentru ca aceste tipuri de reacții sau la aceste tipuri de acțiuni la care eu ca părinte reacționez de parcă ar fi scufundat Titanicul copilul ăla, acela este momentul în care eu îmi pierd copilul.

Și copilul se închide în lumea lui interioară de gânduri și nu vei mai afla niciodată dacă ceva se va întâmpla grav cu copilul tău. Pentru că acela se va teme să vină să-ți spună”, a spus Teodora Mețiu, la podcastul Celebru și Părinte, moderat de Marius Gheorghiu.

Citește și „Până nu țip la el, nu face ce-i spun eu”. Teodora Mețiu explică de ce se întâmplă asta: "Părinții nu tratează copilul ca pe o ființă, ci ca pe o păpușică"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Sfaturi valoroase pentru a crește un copil curajos

Psihologul David J Bredehoft dezvăluie pașii bazați pe...

Cum să stabilești limite: Un abecedar pentru părinți

Limitele sunt un act de autoîngrijire, nu de egoism.

Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe

Înțelepciunea unei bunici rămâne cu noi pentru toată...



Cele mai noi articole

Cum să stabilești limite: Un abecedar pentru părinți

Limitele sunt un act de autoîngrijire, nu de egoism.

Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe

Înțelepciunea unei bunici rămâne cu noi pentru toată...

Sfaturi valoroase pentru a crește un copil curajos

Psihologul David J Bredehoft dezvăluie pașii bazați pe...


Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Numele de băieți și numele de fete cel mai probabil să fie miliardari, potrivit ChatGPT / FOTO: freepik.com @mandhi

Nume de copii care cel mai probabil o să fie miliardari, potrivit ChatGPT

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

pixel