„Afacerea” mamelor surogat, la vedere, pe Facebook: Promisiunile de bani frumoși se transformă în capcane fără sfârșit pentru unele tinere românce
Data publicării:
Un grup de Facebook discret, dar extrem de periculos, a devenit o adevărată bursă pentru racolarea tinerelor din România, Republica Moldova și Ucraina în vederea transformării lor în mame surogat. 

Grupul, ascuns sub un strat subțire de anonimat virtual, promite tinerelor sume de bani generoase în schimbul gestului altruist de a deveni mame surogat, relatează presshub.ro. Cu speranțe în ochi și visuri pentru un viitor mai bun, multe tinere cad în această capcană, nerealizând că realitatea din spatele acestui grup de Facebook este mult mai întunecată decât și-ar fi putut imagina vreodată.

Pe măsură ce aceste tinere se înscriu în procesul de a deveni mame surogat, ele descoperă cu oroare că promisiunile de recompensă financiară nu sunt altceva decât o iluzie. În loc să primească banii promiși, ele sunt amăgite și prinse într-o capcană fără întoarcere. Adevărata lor soartă devine una de coșmar, iar libertatea le este luată în mod brutal.

Cu peste 600 de membri, acest grup se dezvoltă rapid, oferind o platformă pentru cei în căutarea mamei surogat, donatorilor de spermă sau ovule, sau cei interesați de procesul de adopție.

Pe suprafață, pare a fi o comunitate aparent inocentă, cu un scop de a ajuta oamenii să găsească soluții la problemele lor legate de fertilitate sau adopție. Cu toate acestea, realitatea din spatele acestui grup este mult mai complexă și obscură decât pare la prima vedere.

Citește și Bebeluși pentru 120.000 euro: O „fabrică” de copii, în care era implicată și o româncă, destructurată de Interpol. Mamele, ținute de brokeri în 14 case

Grupul nu este supravegheat sau reglementat de către autorități

Mulți dintre cei care caută mame surogat sau donatori sunt ademeniți în această comunitate cu promisiuni de ajutor și asistență într-o perioadă dificilă din viața lor. Cu toate acestea, uneori, aceștia devin victimele unei exploatări necruțătoare și a unei deziluzii cumplite. De multe ori, promisiunile de generozitate financiară sunt doar o iluzie, iar cei vulnerabili sunt pradă unor indivizi fără scrupule.

În plus, grupul nu este supravegheat sau reglementat de către autorități, lăsând loc pentru potențialul trafic de persoane sau exploatare. Cu o lipsă de transparență și responsabilitate, grupul de Facebook devine un teren fertil pentru infracțiuni grave care amenință integritatea fizică și emoțională a participanților.

Vezi și „Oportunitate pentru fetele cu dificultăți financiare!” Anunțul înșelător care ademenea tinerele să devină mame-surogat în „fabrica” de copii din Grecia

„Doresc să fiu mamă surogat”

Un utilizator își exprimă dorința de a deveni o mamă surogat în schimbul unei sume de 15.000€: „Doresc să fiu mamă surogat contra cost pentru suma de 15.000€. Sunt mama unei fetițe de 2 ani, perfect sănătoasă, și am vârsta de 20 de ani!”. În doar câteva momente, primește un mesaj în privat, indicând un posibil interes pentru oferta ei. Această interacțiune inițială subliniază rapid natura de comerț a acestor tranzacții, care par să fie tratate cu o lejeritate dezarmantă în mediul online.

Dar oferta nu se oprește aici. Un alt participant al grupului, ascunzându-se sub anonimat, anunță că este în căutarea unei mame surogat și oferă suma de 17.000 lei. Cu toate acestea, acest preț ridică critici din partea altor membri, considerându-l prea mic pentru ceea ce implică sarcina unei mame surogat.

Într-un contrast izbitor, un alt utilizator, tot sub protecția anonimatului, solicită o sumă de 35.000 euro pentru a se oferi ca mamă surogat. Această cerere cu un preț atât de mare sugerează cât de subiectivă și complexă poate fi evaluarea valorii unei astfel de acțiuni.

Citește și Cum tinerele românce, unele minore, deveneau mame fără voia lor: Detalii uluitoare din „fabrica” de bebeluși din Grecia



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: bebelusi  mame romance  mame surogat 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel