„Secretul nu este să muncești mai mult, ci să muncești mai inteligent”. ACEASTA este metoda pentru a avea mai multă productivitate
Data publicării:
Când vine vorba de creșterea productivității, există multe metode la care putem apela, de la legea lui Pareto sau sistemul de blocuri recomandat de Harvard, la regula celor cinci secunde și tehnica celor 15 minute.

Fiecare dintre aceste metode ne oferă diverse trucuri și instrumente care ne pot ajuta să ne îmbunătățim productivitatea și să depășim inamicii comuni ai productivității, cum ar fi distragerile și amânarea.

Dar, pe lângă acestea, există o metodă care ne va ajuta nu numai să ne multiplicăm productivitatea, ci și să echilibrăm munca și odihna. Noi vă spunem ce este metoda 52/17 și cum o puteți pune în practică.

Deși numele poate părea lipsit de sens, acestea nu sunt numere aleatorii. Se întâmplă ca metoda 52/17 să fie o tehnică de gestionare a timpului și de productivitate, în care munca este împărțită în blocuri specifice de timp, cu intenția de a maximiza productivitatea și de a minimiza epuizarea.

Explicația sa este foarte simplă: constă în a lucra timp de 52 de minute și a lua apoi o pauză de 17 minute. Aceasta a fost concluzia unei analize realizate de Draugiem Group cu ajutorul aplicației DeskTime pentru a studia obiceiurile celor mai productivi angajați.

După analizarea rezultatelor, aceștia au descoperit că secretul celor mai productivi angajați (10% dintre participanți) este să ia pauze. Mai exact, ei au constatat că cei mai productivi oameni lucrează timp de 52 de minute și apoi iau o pauză de 17 minute înainte de a reveni la ceea ce făceau.

Acest rezultat ne amintește de ceea ce propun alte metode de productivitate - cum ar fi Pomodoro sau sistemul de blocuri: împărțirea timpului între muncă și odihnă, astfel încât, în timp ce lucrăm, să fim pe deplin concentrați și nedistrași, dar să evităm epuizarea și oboseala mentală prin luarea de pauze.

Iată cum puteți aplica metoda 52/17


Utilizarea acestei metode este de fapt foarte simplă și o putem pune în aplicare folosind cronometre sau alarme pentru a ne împărți ziua în blocuri de lucru și odihnă în felul următor:

- Lucrați timp de 52 de minute.

Acest timp ar trebui să fie dedicat lucrului intens și concentrat pe o sarcină specifică. Este important să evităm distracțiile (cum ar fi rețelele de socializare sau e-mailurile) pentru a nu ne întrerupe concentrarea și a lucra fără probleme.

- Luați o pauză de 17 minute. După ce ați terminat 52 de minute de muncă, ar trebui să luați o pauză de 17 minute.

Acest timp poate fi folosit pentru a ne relaxa și a ne deconecta complet de la muncă. Îl putem folosi pentru a ne întinde puțin, a merge la o plimbare, a mânca o masă ușoară sau a trage un pui de somn, ceea ce s-a dovedit a crește productivitatea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel