10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
Dragostea pentru lectură deschide ușa către aventuri, învățarea de lucruri noi și o serie întreagă de abilități lingvistice cheie, cum ar fi dezvoltarea vorbirii și extinderea vocabularului. Petrecerea timpului cu cărțile creează, de asemenea, momente speciale pentru a vă lega de fiul sau fiica dumneavoastră și de a vă bucura de petrecerea timpului împreună.
Cheia este, fără îndoială, alegerea cărții potrivite. Pentru a face acest lucru, cele mai vândute colecții pot fi de mare ajutor (dacă mii sau chiar milioane de copii sau adolescenți de aceeași vârstă le-au plăcut, este foarte posibil ca acele cărți să fie și pe placul copilul tău. Desigur, trebuie să fiți conștienți de povești noi din care puteți extrage un mesaj, adaptat întotdeauna vârstei copilului vostru.
Pentru a încuraja dezvoltarea pasiunii pentru cărți și imaginație la copii și adolescenți, există o mulțime de titluri captivante.
Sursa foto: freepik.com@gpointstudio
1. „Trufa atufa”, de Helen Stephens . Este o poveste tandră despre dragoste pentru animale de companie asta spune glumele lui Truffle, un câine care este foarte adorabil și prietenos, dar și foarte obraznic. De îndată ce poate, ajunge oriunde, mușcă tot felul de obiecte și se învârte pe lucruri la fel de grosiere ca .. poop! Deci, nu există altă alegere decât să o scăldați în fiecare zi când ajunge acasă, deși toate ajung să se usuce. E imposibil să nu o vrei.
2. “Harry Potter și Piatra Filozofală” de J.K. Rowling. Povestea începe cu prezentarea personajului principal, Harry Potter, un băiat orfan care află la vârsta de 11 ani că este de fapt un vrăjitor. Harry este invitat să studieze la Școala de Magie și Vrăjitorie Hogwarts, unde intră într-o lume magică plină de aventuri și pericole. Cartea se recomandă adolescenților.
Citește și „Beneficiile cititului la copii. Sfaturi pentru a încuraja lectura la cei mici”
3. “Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll. Această poveste clasică și neliniară o urmărește pe Alice în aventurile sale prin Țara Minunilor. Personaje precum Iepurele Alb, Pălăria Nebună și Pisica de Cheshire fac din această carte o experiență de lectură memorabilă.
4. “Peter Pan” de J.M. Barrie. Aventurile lui Peter Pan în Țara de Nicăieri au rămas în inimile cititorilor de generații întregi. Cartea explorează dorința de a rămâne copil și de a trăi aventuri nesfârșite, fără a crește.
5. Hoțul de cărţi de Marcus Zusak. Hoţul de Cărţi este povestea lui Liesel Meminger, o fetiță care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este repartizată, după moartea mamei, la o familie adoptivă. Deși tatăl adoptiv este cel care o învață să citească, dragostea pentru cărți a lui Liesel se naște cu multe înainte de asta.
Sursa foto: freepik.com@tatsy
6. Apollo și un mesaj misterios – Stella Tarakson. Apollo și un mesaj misterios este una dintre acele cărți deosebite care îmbină aventura și umorul. Tim este personajul principal care trece prin multe peripeții care implică, printre altele, grenade cu rodii și tornade cu fluturi.
7. Sindbad marinarul (repovestire) – Ali Abdul-Qader. Sindbad marinarul este o repovestire a clasicei legende din O Mie și Una de Nopți. După ce a cucerit mările și a strâns o avere considerabilă, Sindbad este în continuare în căutare de aventuri cu riscul vieții.
Vezi și „Recomandări de cărți pentru copii”
8. “Charlie și Fabrica de Ciocolată” de Roald Dahl. Roald Dahl este cunoscut pentru poveștile sale pline de umor și imaginație. “Charlie și Fabrica de Ciocolată” este o aventură dulce și amuzantă care urmărește aventurile lui Charlie Bucket în celebra fabrică de ciocolată a lui Willy Wonka.
9. Pablo, the alpaca. Scrisoarea – Marian Godină. Pablo, the alpaca. Scrisoarea este una dintre acele cărți de citit pentru copii de 9 10 ani care îi ajută să învețe ce înseamnă prietenia și că deseori prima impresie este greșită.
10. Băiatul care făcea pe toată lumea să râdă – Helen Rutter. Băiatul care făcea pe toată lumea să râdă este una dintre cele mai bune cărți copii 10 ani. Romanul îl are în centru pe Billy Plimpton, un copil care dorește să devină un mare comediant când va crește mare. Deja știe o mulțime de glume, singura problemă este că se bâlbâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...