Cât ar trebui să dureze rezolvarea temelor pentru acasă? Niciodată mai mult de atât
Temele pentru acasă sunt o...
Specialiștii în parenting sfătuiesc părinții ca în loc să îi întrebați direct, să încercați să îi ascultați atent atunci când aleg să împărtășească ceva despre școală. Este nevoie să le ofetiți spațiul și atenția necesară pentru a se simți înțeleși și sprijiniți.
Poți deschide discuția vorbind despre propria ta zi sau despre o experiență similară la școală. Acest lucru îi poate încuraja să împărtășească și ei mai multe despre experiențele lor. Specialiștii mai spun să eviți întrebările închise care pot fi rezolvate cu un simplu „da” sau „nu”. În schimb, pune întrebări deschise care necesită răspunsuri mai detaliate, cum ar fi „ce lucruri interesante s-au întâmplat astăzi la școală?”
Arată-ți interesul pentru pasiunile lor legate de școală, cum ar fi materiile preferate sau activitățile extracurriculare. Acest lucru poate deschide discuții mai profunde. Uneori, copiii sunt mai dispuși să vorbească despre școală în timp ce fac altceva, cum ar fi gătitul împreună sau plimbările în parc. Dacă copiii nu sunt dispuși să vorbească într-o anumită zi, nu insista. Păstrează-ți calmul și arată-le că ești acolo pentru ei, indiferent de cât de mult sau de puțin vor să împărtășească.
Menține o comunicare regulată cu învățătorii pentru a afla cum se descurcă copilul tău la școală din perspectiva academică și socială. Este important să încurajăm comunicarea deschisă și să construim încredere în relația cu copiii noștri, astfel încât să poată împărtăși experiențele lor la școală fără a se simți presați.
O strategie bună este să-i întrebați care a fost cea mai bună parte a zilei pentru ei. O puteți adopta ca o rutină zilnică și o puteți discuta după școală sau, dacă preferați, la masă la ora cinei.
La fel de important este să știm ce nu le-a plăcut deloc.
Uneori le este greu să o spună cu cuvinte și le este mai ușor să o exprime printr-un desen. Îi poți cere copilului tău să deseneze o poză cu el sau ea la școală și apoi să ne spună ce a desenat.
În fiecare zi se învață ceva nou. Este un exercițiu bun pentru noi să îi întrebăm din când în când pe copii ce au învățat și să știm să identificăm lecții de viață în lucrurile mărunte.
Poate într-o zi îl vom vedea pe copilul nostru ceva mai trist când iese din clasă. În acest caz, îi putem întreba și îi putem întreba cu respect dacă li s-a întâmplat ceva, în felul acesta se vor simți mai încrezători să le spună.
Ne va ajuta să înțelegem mai bine cum și cu cine interacționează copilul nostru atunci când nu este în clasă.
Scopul întrebării este să știm dacă au mâncat puțin sau mult sau dacă s-a întâmplat ceva excepțional în acea zi.
Astfel îl poți ajuta să-și exprime emoțiile și te va ajuta să-ți cunoști mai bine copilul.
Pe de altă parte, dacă a existat ceva care l-a făcut să se simtă rău, este de asemenea important să știi. Există și zile proaste în viață.
Poate un exercițiu sau o prezentare pe care a făcut-o mai bine decât s-a așteptat.
O pistă bună pentru a consolida informațiile despre copil.
Uneori nu știm să punem întrebări simple precum cine stă lângă copilul nostru.
Este esențial ca micuții să se distreze la școală. Momentele de distracție ar trebui să le depășească pe cele plictisitoare.
Astfel vom putea detecta subiecte în care îi putem ajuta.
O întrebare cheie pentru a detecta cazurile de hărțuire sau situații care trebuie remediate.
O idee bună este să-l faci să-și schimbe punctul de vedere și să-l pui în locul profesorului.
Momentele de petrecere a timpului liber sunt foarte importante pentru cei mici și felul în care se joacă ne poate spune multe despre cum se simt.
Dacă vedem că ne vorbești mereu despre același grup de prieteni, poate că este o întrebare bună de pus.
Vom cunoaște cum sunt ei cu colegii lor și vom promova solidaritatea.
Puteți profita de ocazie pentru a afla ce a făcut astăzi și cât de mult efort a depus.
Sunt copii care au o preferință deosebită pentru anumite materii. A-i întreba despre ele este un bun punct de legătură.
Astfel vom ști dacă a avut loc vreun eveniment notabil.
De multe ori uită să ne spună aspecte importante precum datele examenelor, temele sau materialele pe care trebuie să le aducă.
Cel mai probabil ne vor spune că este pauză, dar s-ar putea să fim surprinși.
Părinții decid care școală este cea mai bună pentru ei, dar este important să fie și ei critici.
Opinia copiilor despre școala lor este esențială.
O altă modalitate de a întreba dacă ceva a mers prost.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Temele pentru acasă sunt o...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Furia și izbucnirile...