46% dintre tineri spun că rețelele sociale le afectează sănătatea mintală
Data publicării:
Al doilea barometru al sănătății mintale online a utilizatorilor și creatorilor de conținut realizat de YouGov pentru Dailymotion oferă o evaluare teribilă a impactului rețelelor sociale.

Progresele tehnologice nu au (întotdeauna) doar părțile bune. Și acesta este cazul internetului care a fost creat în 1989. Scopul său? Facilitează partajarea de informații, fișiere, e-mailuri.

25 de ani mai târziu, dacă nimeni (sau aproape nimeni) nu se poate lipsi de Internet, această nouă tehnologie a creat probleme și tinerilor.

Ce grupă de vârstă este cel mai afectată?

Citește și Cât de periculos este online-ul cu privire la traficul de persoane? Comisar-șef de poliție Alexandru Leuțu: „În spatele unui profil de Facebook se poate ascunde o persoană care ne poate face rău”

Al doilea barometru anual al sănătății mintale online a utilizatorilor și a creatorilor de conținut evidențiază problemele legate de internet. Acestea privesc grupa de vârstă 18-24 de ani mai mult decât pe cei mai în vârstă.

32% dintre ei nu se simt bine psihic. Toate vârstele combinate dintre cei chestionați sunt cu 29% sau cu 3% mai puțin. 46% dintre tinerii de 18-24 de ani spun că consumul de rețele sociale le deteriorează sănătatea mintală.

Care sunt efectele nocive?

În primul rând, trebuie să știți că timpul petrecut pe internet de către tineri este în creștere. Simptomele pe care le întâmpină tinerii cu vârsta între 18-24 de ani sunt: ​​adesea să se simtă oboseală pentru 42% dintre ei, să simtă anxietate pentru 36%, să dorm prost pentru 35% dintre ei, să se simtă adesea trist pentru 29%.

Aceste simptome sunt cu siguranță legate de faptul că 65% dintre tinerii de 18-24 de ani spun că s-au confruntat deja cu o formă de violență online.

Toate vârstele combinate, sunt 37%. Și 45% spun chiar că au fost victimele personal ale violenței online. Această violență se manifestă prin mesaje de ură, comentarii de ură, hărțuire și defăimare.

Dorințele lor de a îmbunătăți internetul
În ciuda acestei violențe online, tinerii nu se pot lipsi de internet. Mai mult, 38% spun că urmăresc tot mai multe videoclipuri online. Cu toate acestea, 36% ar dori să aibă acces la conținut mai pozitiv, mai informativ. Și, nefiind capabili să se deconecteze singuri, 24% și-ar dori chiar ca internetul să-și limiteze propriul acces zilnic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum să înveți să-ți gestionezi emoțiile

Bucuria, surpriza, furia, tristetea... emotiile fac...


Top citite
Expertă în parenting și mamă a trei copii: „Lucrul nr. 1 pe care părinții uită să-i învețe pe copiii din această generație!” / FOTO: freepik.com @sherry

Expertă în parenting și mamă a trei copii: „Lucrul nr. 1 pe care părinții uită să-i învețe pe copiii din această generație!”

Foto: Freepik @ itsnaeem

Fă-ți copilul să iubească școala și învățarea: Metodele pedagogilor de la Harvard pentru a stimula interesul acestora

Adevăruri dure despre școală. Nimeni nu vrea să le știe, dar toată lumea le va accepta în cele din urmă / FOTO: freepik.com @pozdnikovklinker-1

Adevăruri dure despre școală. Nimeni nu vrea să le știe, dar toată lumea le va accepta în cele din urmă

Părinții cu aceste obiceiuri nu sunt apropiați de copiii lor adulți / FOTO: freepik.com@freepik

Părinții cu aceste obiceiuri nu sunt apropiați de copiii lor adulți

pixel