5 afirmații pe care un profesor NU ar trebui să le spună elevilor niciodată
Data actualizării:
Data publicării:
Este important ca un profesor să ofere un mediu sigur și susținător pentru toți elevii, promovând respectul reciproc și încurajând diversitatea de opinii și perspective. Iată 5 afirmații pe care un profesor nu ar trebui să le spună niciodată elevilor săi.

Rolul unui profesor în viața elevilor săi este crucial, iar cuvintele și acțiunile sale pot influența profund parcursul lor educațional și dezvoltarea lor personală.

Există anumite lucruri pe care un profesor ar trebui să le evite cu strictețe în sala de clasă pentru a crea un mediu propice învățării și dezvoltării elevilor. 

Iată ce nu ar trebui să spună sau să facă niciodată un profesor:

1. „Niciodată nu vei reuși să faci asta"

Profesorii ar trebui să încurajeze întotdeauna elevii, să nu le descurajeze. Astfel că această afirmație nu ar trebui spusă niciodată de un profesor elevului său.

2. „Sunteți doar leneși"

Atunci când elevilor li se transmite în mod repetat că sunt leneși, ajung să creadă că într-adevăr sunt. Mulți studenți se etichetează eronat drept "leneși" atunci când există adesea un motiv mai profund care stau la baza faptului că nu depun mult efort. În schimb, profesorii ar trebui să cunoască elevul și să determine cauza principală a problemei. Odată ce acest lucru este identificat, profesorii pot ajuta un student, oferindu-i instrumentele necesare pentru a depăși problema.

Citește și „10 calități pe care ar trebui să le aibă un profesor bun”

3. „Aceasta este o întrebare stupidă!"

Profesorii ar trebui să fie întotdeauna dispuși să răspundă la întrebările unui student despre o lecție sau un conținut pe care îl învață în clasă. Elevii trebuie să se simtă întotdeauna confortabil și încurajați să pună întrebări. Atunci când un profesor refuză să răspundă la întrebarea unui student, acesta descurajează întreaga clasă să dea întrebări.

Sursa foto: freepik.com

4. „Am trecut deja peste asta. Ar fi trebuit să asculți”

Elevii nu sunt la fel. Toți procesează lucrurile în mod diferit. Misiunile noastre ca profesori sunt să ne asigurăm că fiecare elev înțelege conținutul. Unii pot cere mai multe explicații sau instrucțiuni decât altele. Noile concepte pot fi deosebit de dificile pentru studenți și ar putea fi nevoie să fie reluate sau revizuite pentru câteva zile. 

5. „Nu-mi pasă dacă studenții mei mă plac"

Dacă elevii tăi nu te plac sau nu au încredere în tine, nu vei putea maximiza timpul pe care îl ai cu ei. Predarea este dăruire. Neînțelegerea va duce la eșec în calitate de profesor.

Un profesor nu ar trebui să folosească limbaj nepotrivit sau să aibă un comportament discriminatoriu sau jignitor față de elevi. De asemenea, ar trebui să evite să favorizeze unii elevi în defavoarea altora sau să își exprime prejudecăți sau părerile personale într-un mod care să afecteze procesul de învățare. Este important să ofere un mediu sigur și susținător pentru toți elevii, promovând respectul reciproc și încurajând diversitatea de opinii și perspective. 

A fi profesor este o profesie foarte importantă și un dascăl bun ar trebui să se asigure că elevii lor se simt confortabil și încrezători în clasă. Profesorii ar trebui să fie foarte atenți la lucrurile pe care le spun și le fac în clasă. Este important ca profesorii să înțeleagă acest lucru, deoarece acțiunile lor au un impact direct asupra dezvoltării elevilor și asupra învățării acestora. 

Vezi și „Egalitatea de șanse în educație. Iulian Cristache: „Un profesor care simte că nu este respectat la școală e foarte frustrat” / VIDEO”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel