5 strategii prin care familiile se pot asigura că ai lor copii sunt în siguranță online. „Social media reprezintă o amenințare pentru copii încât ar trebui să aibă atașată o etichetă de avertizare”
Data actualizării:
Data publicării:
În ceea ce privește siguranța online a copiilor lor, părinții ar putea elabora un plan media de familie pentru a stabili așteptări, pentru a purta discuții deschise cu copiii lor despre utilizarea rețelelor sociale, pentru a alege conținut adecvat dezvoltării copiilor lor, pentru a da exemple bune și pentru a echilibra timpul petrecut cu și fără dispozitive prin crearea unor perioade „fără ecran”.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai recente strategii prezentate într-un raport unic, publicat luni de Grupul de lucru al Casei Albe privind sănătatea și siguranța online a copiilor.

În Statele Unite, se estimează că aproximativ 95% dintre adolescenți și 40% dintre copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani utilizează o formă sau alta de social media, potrivit raportului.

Ce presupune acest plan media

Sursa foto: freepik.com

„Planul media al familiei ajută familiile să poarte discuții pentru a sublinia care sunt așteptările lor, care sunt planurile lor cu privire la media în cadrul gospodăriei și chiar dincolo de aceasta”, a declarat copreședintele grupului operativ, Miriam Delphin-Rittmon, secretar adjunct pentru sănătatea mintală și consumul de substanțe în cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA și lider al Administrației pentru abuzul de substanțe și serviciile de sănătate mintală, potrivit CNN.

În colaborare cu publicarea noului raport, grupul de lucru a anunțat, de asemenea, că intenționează să lanseze noi pagini web online cu resurse, inclusiv broșuri pentru părinți în funcție de vârstă pe care pediatrii le pot distribui la vizitele de control.

„Copiii reglează și învață adesea cum să regleze emoțiile și, prin urmare, este important ca mass-media să nu fie utilizată ca înlocuitor pentru a privi sau procesa emoțiile importante”, a spus Delphin-Rittmon. „Acest raport conturează o serie de orientări sugerate și va exista, de asemenea, o serie de resurse continue.”

Recomandări cu privire la industria tehnologiei

Sursa foto: freepik.com

Raportul, care se întinde pe mai mult de 100 de pagini, oferă recomandări pentru industria tehnologiei, îndrumări pentru clinicieni și cele mai bune practici pentru părinți și îngrijitori - inclusiv „subiecte de conversație pentru familiile de adolescenți și tineri” - pentru a îmbunătăți sănătatea și siguranța experiențelor online ale copiilor.

Unele dintre exemplele de conversație care sunt prezentate în noul raport includ „Aș dori să vorbim despre abordarea familiei noastre în ceea ce privește stabilirea unor limite în ceea ce privește utilizarea tehnologiei și a mass-media. Mă gândeam că este ceva la care am putea lucra împreună, deoarece aș dori să includ contribuția ta în aceste decizii.”

Un alt subiect de conversație este: „Un aspect foarte important al utilizării rețelelor sociale este protejarea vieții private. V-ați uitat la setările de confidențialitate de pe toate conturile voastre? Cum merg lucrurile cu aceste setări?” Sau: „Uneori îmi este greu să nu-mi verific telefonul sau să nu simt nevoia să răspund la mesaje text sau e-mailuri. Mă străduiesc să fiu mai atentă la propriile limite. Haideți să ne ajutăm reciproc să găsim un echilibru bun.”

Raportul oferă, de asemenea, un rezumat al riscurilor și beneficiilor utilizării social media în rândul tinerilor și sugerează viitoare cercetări în acest domeniu.

„Putem face mai mult pentru a ajuta tinerii”

Sursa foto: freepik.com@viewapart

Grupul de lucru pentru sănătatea și siguranța copiilor online, din cadrul HHS, a fost creat anul trecut sub administrația Biden-Harris pentru a proteja și promova sănătatea, siguranța și confidențialitatea copiilor online. Casa Albă a însărcinat grupul să elaboreze recomandări și să analizeze stadiul eforturilor industriei de a promova sănătatea și siguranța copiilor.

Noul raport recomandă ca industria tehnologică să depună mai multe eforturi pentru a menține copiii și adolescenții în siguranță online, printre altele, prin introducerea în mod implicit pe platformele de socializare a protecției vieții private a minorilor, prin limitarea numărului de „aprecieri” și prin utilizarea unor metode bazate pe date pentru a detecta și preveni hărțuirea informatică.

Potrivit lui Murthy, social media reprezintă o amenințare pentru copii încât ar trebui să aibă atașată o etichetă de avertizare. În iunie, acesta a cerut Congresului să pună o etichetă de avertizare pe aplicațiile de social media, la fel cum face cu produsele din tutun și alcool.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...

Când copilul face mofturi, pune-ți această întrebare

Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...



Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel