7 lucruri pe care le poți învăța din serialul „Emily la Paris” atunci când te muți într-o altă țară și nu știi limba
Data actualizării:
Data publicării:
Emily la Paris este serialul Netflix care întruchipează clișeul parizian. Urmărim povestea unei tinere americance care ajunge în capitală și trebuie să se adapteze la viața pariziană. De-a lungul episoadelor, descoperim locuri care ne fac să ne dorim să redescoperim Parisul din punctul de vedere al lui Emily.

Toată lumea vorbește pe Internet  despre noul sezon „Emily la Paris”.

Serialul se concentrează asupra lui Emily, o tânără din Chicago, care este nevoită să se mute în Paris, pentru un an de zile. Aceasta ajunge să lucreze într-o agenție de marketing, unde colegii săi francezi o primesc cu mult scepticism, nefiind bucuroși de venirea ei în companie. După o serie de întâmplări nefericite, Emily reușește să se adapteze cu noul ei stil de viață din Paris, dar și cu noua ei echipă.

Emily nu are prea mult timp să învețe limba franceză înainte de a pleca la noul ei loc de muncă, așa că face tot ce poate. Ea ascultă ceva Rosetta Stone în avion.

Cursurile de limbi străine sunt obligatorii, dar la fel este și vorbirea cu nativii

Odată ce Emily ajunge la Paris, își dă seama destul de repede că va trebui să se îmbunătățească la limba franceză înainte de a-și putea câștiga unii dintre colegii ei francezi. Ascultarea lecțiilor ei Rosetta Stone și participarea la câteva cursuri în persoană sunt grozave, dar Emily face una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot face cursanții de limbi străine când se mută într-o țară nouă: vorbește engleza aproape tot timpul.

Recunosc că este destul de ușor să mergi pe urmele lui Emily. Cei mai buni prieteni ai mei din Franța erau aproape toți americani sau englezi, deoarece este greu să comunici cu noii prieteni francezi, așa cum poți să comunici cu cei vorbitori de engleză. Dar tot am făcut un efort să vorbesc franceză cu colegii mei și să-mi fac oricum câțiva prieteni francezi. Emily își face niște prieteni francezi, dar toți vorbesc doar în engleză. Poate că sezonul viitor se va descurca puțin mai bine cu acesta!

Este în regulă să faci greșeli

Așa cum ar face orice cursant de limbi străine, Emily face câteva greșeli comune. Ea se străduiește să pronunțe numele de marcă De l’Heure și devine confuză de ce cuvântul vagin este masculin în franceză. În loc să se lase pe ea însăși, Emily continuă să spună De l’Heure până când înțelege bine și chiar începe o campanie de marketing de succes bazată pe faptul că vaginul nu este întotdeauna masculin.

La fel ca Emily, ar trebui să accepti orice greșeală pe care o faci și să înveți din ea. Chiar și anumite cercetări arată că înveți mai bine dacă faci greșeli, dar apoi te corectezi în timp ce studiezi. Poate fi înfricoșător să faci greșeli în fața vorbitorilor nativi, dar vei învăța o limbă mult mai repede făcând greșeli decât îți va fi prea frică să vorbești.

Ascultarea este una dintre cele mai bune moduri de a învăța cum să vorbești franceza

Știu că tocmai am spus că trebuie să deschizi gura și să faci greșeli dacă vrei să înveți o nouă limbă, dar și ascultarea activă este esențială. Ascultarea unei conversații într-o altă limbă vă poate învăța despre structura propoziției, argou și eticheta conversațională. 

Învățarea limbilor străine este o călătorie în continuă evoluție

Când Emily ajunge la noul ei loc de muncă din Paris, iar șeful ei începe să-i vorbească în franceză, ea recunoaște că nu vorbește foarte bine franceza. Învățarea unei limbi străine este mai mult ca un cont de debit în care trebuie să continui să depui timp și efort dacă vrei. să-l folosești în continuare.

Să-ți faci prieteni nativi este una dintre cele mai bune modalități de a afla mai multe despre o nouă cultură

Am învățat mai multe despre cultura franceză trăind cu o familie franceză timp de patru luni decât am învățat într-un an la cursul de franceză. Emily se împrietenește cu o fată franceză pe nume Camille și are șansa de a vizita familia lui Camille în Champagne. Vizitând familia lui Camille, ea are ocazia să mănânce mâncăruri gătite acasă și să arunce o privire imersată asupra stilului de viață francez.

Emily este destul de norocoasă să-și cunoască prietena franceză pe străzile din Paris, dar dacă vrei să-ți faci prieteni nativi, am câteva sfaturi. De obicei, cel mai simplu mod de a-ți face prieteni este prin serviciu sau școală. Dacă nu vă conectați cu adevărat cu niciun coleg sau colegi de clasă, încercați să vă alăturați unei organizații. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Bebelușii pot avea coșmaruri? Tot ce trebuie să știți!

Cum să înțelegeți ce perturbă somnul bebelușului în...


Top citite
Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel