7 sfaturi pentru a crea un spațiu de învățare productiv pentru copilul tău
Data publicării:
Anul școlar va începe în curând și fiecare copil are nevoie de un mediu de învățare adecvat acasă. Iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să creezi acasă un spațiu de învățare în care copilul tău va studia și își va face temele. Deci, cum să pregătiți mediul de lucru al unui copil pentru o învățare de succes!

Nu știi cum să pregătești mediul de lucru al unui copil pentru o învățare de succes! Acestea sunt câteva sfaturi extrem de drăguțe și simple care te vor ajuta să creezi spațiul potrivit foarte rapid.

Alegeți un spațiu potrivit

Dacă copilul preferă liniștea, o cameră liberă sau propria sa cameră este o alegere bună. Dacă nu este deranjat de zgomotul de fond sau chiar stimulat, ia în considerare alegerea unui loc în bucătărie sau lângă birou dacă lucrezi de acasă. Dacă există mai multe opțiuni, copilul dumneavoastră le poate încerca pe toate pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru el.

Eliminați distragerile

Cereți-i copilului să-și închidă telefonul și rețelele sociale în timp ce învață. Dacă se află într-o cameră comună, opriți televizorul și orice elemente care i-ar distra atenția care i-ar putea perturba concentrarea.

Fă-l confortabil, dar nu prea confortabil

Alegeți un scaun în care copilul dumneavoastră poate sta confortabil pentru perioade lungi de timp și asigurați-vă că are o masă sau o altă suprafață plană pe care să așezați cărți, laptopuri și alte instrumente de învățare. Patul nu este recomandat ca spațiu de studiu, deoarece face copilul să piardă concentrarea, întrucât acest spațiu este destinat somnului.

2. Fotografie... (pexels-august-de-richelieu-4260323-1_11670900.jpg)

Fotografie de la August de Richelieu/ Pexels

Asigurați-vă că zona de studiu este bine iluminată. Aceasta poate include lumina naturală sau lumina lămpii.

Citește și: Atenție, părinți! 5 greșeli frecvente când vine vorba de ajutor la teme

Materiile școlare într-un loc accesibil

Păstrați toate rechizitele copilului dvs., cum ar fi creioane, hârtie, ușor accesibile în zona de studiu. Încurajează-ți copilul să-și păstreze spațiul organizat și ordonat. Poate că îl poți stimula cu mici recompense săptămânale dacă reușește să păstreze zona curată.

Adaptează spațiul de învățare la el

Încurajează-ți copilul să-și personalizeze spațiul de învățare adăugând decorațiuni, lucrări de artă sau orice altceva care îl ajută să rămână motivat și inspirat.

3. Fotografie... (pexels-august-de-richelieu-4260325_82347300.jpg)

Fotografie de la August de Richelieu/ Pexels

Dacă este posibil, un spațiu de studiu ar trebui folosit doar pentru studiu și pentru a face temele. Dacă acest lucru nu este posibil și vei folosi un spațiu comun sau multifuncțional, fă tot ce poți pentru a organiza spațiul astfel încât copilul să știe că este timpul să învețe.

Dacă aveți mai mulți copii și spațiu limitat, încercați să utilizați spațiul comun în așa fel încât să îi asigurați fiecărui copil un program pentru utilizarea spațiului. De asemenea, puteți pregăti câte o cutie pentru fiecare copil, astfel încât acesta să poată organiza și depozita materialele de învățare.

Odată ce ai stabilit un spațiu de învățare pentru copilul tău, este timpul să colaborezi cu el în stabilirea obiectivelor pentru anul școlar și crearea unui program săptămânal și zilnic, cum va folosi spațiul și când își va face temele. Asigurați-vă că includeți timp pentru pauze, mese și activitate fizică în programul dvs. Fii generos cu numărul de pauze scurte de studiu, mai ales cu studenții mai mici.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

Fondul clasei NU este legal: Acestea sunt sancțiunile

În România, colectarea de fonduri de la părinți pentru...



Cele mai noi articole

Bebelușii pot avea coșmaruri? Tot ce trebuie să știți!

Cum să înțelegeți ce perturbă somnul bebelușului în...

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel