76,4% dintre elevi au promovat Bacalaureatul! Cea mai mare rată din ultimii 14 ani! Ministrul Deca: „Cei mai mulți se situează în tranșa de medii 8 - 8,99”
Data publicării:
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat astăzi că rezultatele primei sesiuni a examenului de Bacalaureat au arătat o rată de promovare de 76,4%, în creştere cu 3,6% faţă de anul precedent, când aceasta fusese de 72,8%. În cadrul sesiunii, 39 de candidaţi au reuşit să obţină media maximă, 10!

Deca a subliniat că probele scrise s-au desfăşurat în 477 de centre de examen, iar toţi cei care au avut nevoie de condiţii speciale pentru susţinerea Bacalaureatului au fost sprijiniţi, fiind aprobate cazuri speciale pentru 772 de candidaţi.

Într-o conferinţă de presă, ministrul a menţionat că au fost implicaţi în procesul de examinare peste 14.000 de profesori asistenţi şi peste 10.000 de profesori evaluatori.

În ceea ce priveşte rezultatele, Deca a indicat că cei mai mulţi dintre candidaţii care au promovat examenul au obţinut medii între 8 şi 8,99 (32,77%), urmaţi de cei cu medii între 9 şi 10 (29,9%), apoi cei cu medii între 7 şi 7,99 (23,78%) şi cei cu medii între 6 şi 6,99 (13,5%).

În privinţa celor respinşi, 11,57% au obţinut medii între 5 şi 5,99.

Cele mai mari rate de promovare s-au înregistrat în judeţele Cluj (88,9%), Galaţi (88,5%), Brăila (87,5%), Bacău (87,9%) şi Braşov (87,4%). În schimb, cele mai scăzute rate de promovare au fost înregistrate în judeţele Ilfov (61,3%), Harghita (63,5%), Giurgiu (67%), Mehedinţi (68,6%) şi Teleorman (69,3%).

Ligia Deca: „Știm că trebuie să intervenim mai ales în zonele vulnerabile”

„Este un rezultat care, cred eu, confirmă nişte premise şi anume utilitatea simulărilor mai devreme pentru a putea exista timp de consolidare şi recapitulare şi, de asemenea, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public, o propunere de îmbunătăţire a fost existenţa unor subiecte care să permită ierarhizare mai ales la vârf.

Sigur că ne dorim să avem un procent mai bun de promovare la examenul de Bacalaureat.

De asemenea, ştim că trebuie să intervenim mai ales în zonele vulnerabile, zonele rurale fiind cu siguranţă zone prioritare în acest sens şi aici tot ceea ce va însemna intervenţia ministerului că vorbim despre învăţământ remedial sau programul 'Masă caldă', că vorbim despre planurile pentru reforma curriculară şi adecvarea examenului de Bacalaureat la tipul de filieră.

Adecvarea, de exemplu, pentru filiera tehnologică considerăm că înseamnă paşi înainte pentru a avea rezultate mai bune”, a explicat Ligia Deca, potrivit Agerpres.

Ministrul a amintit că generaţia care va intra la liceu în anul şcolar 2025 - 2026 va urma noile programe.

„Tot ei vor fi generaţia care va da Bacalaureatul pe formula pe care noua Lege a învăţământului preuniversitar o prevede”, a completat ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a publicat luni, la ora 11:30, pe site-ul dedicat, rezultatele înregistrate în sesiunea iunie - iulie 2024 a examenului naţional de Bacalaureat.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

Plaje din România invadate de alge

Dacă mergi cu copilul la mare în această perioadă, trebuie să fii precaut....


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Admitere liceu 2024. De ce unii elevi cu media 8 nu prind un loc? Greșeala care NU trebuie făcută! Secretar de stat: „Două lucruri sunt esențiale!” / FOTO: captură video Observator

Admitere liceu 2024. De ce unii elevi cu media 8 nu prind un loc? Greșeala care NU trebuie făcută! Secretar de stat: „Două lucruri sunt esențiale!”

Fotografie de la Tatiana Syrikova/ Pexels

Bune maniere: Acestea sunt cele 20 de reguli pe care copiii trebuie să le cunoască, conform unei școli de etichetă din New York

Ce simte copilul tău dacă îl pedepsești, țipi la el sau îl șantajezi? Expert în neuroeducație: „Extrem de benefice pe termen scurt, dar cu ce cost pe termen lung?” / FOTO: freepik.com @freepik

Ce simte copilul tău dacă îl pedepsești, țipi la el sau îl șantajezi? Expert în neuroeducație: „Extrem de benefice pe termen scurt, dar cu ce cost pe termen lung?”

Cele două fațete ale educației din România: Școlile de elită și celelalte, unde dascălii se bucură pentru o notă de trecere / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @kgtoh

Cele două realități ale educației din România: Școlile de elită și celelalte, unde dascălii se bucură pentru o notă de trecere

pixel